anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ustawienia parametrów obrazu 32s4000

cadamsky
Początkujący

ustawienia parametrów obrazu 32s4000

Witam!
Czy ktoś może się podzielić parametrami obrazu (ustawienia podświetlenia, kontrastu, jaskrawości.....) w tv jak w temacie (lub podobnym)?
Walczę z tym od 2 dni i nie jestem do końca zadowolony. Chciałbym wyregulować tv tak, żeby jasne obszary nie były "prześwietlone" (czyt. dało się na nich zauważyć wyświetlany obraz zamiast jasnej plamy) a jednocześnie obszary ciemne nie gubiły za bardzo detali (np. żeby klapa czarnego garnituru nie zlewała się w jedno z resztą marynarki).
Jeśli to będzie pomocne: korzystam z sygnału tv kablowej i odtwarzacza dvd (sygnału HD innego niż z komputera nie mam).
Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
emx-----
Początkujący

Witam
mam również 32s4000
kombinowałem podobnie ale w końcu wróciłem do nastaw fabrycznych (7, max, 50, 53, 15 ...)
Narazie OK.
pozdrawiam

cadamsky
Początkujący

Dzięki za wskazówki.
Dla mnie to troszkę za bogato - oczy mnie bolą :)
ustawiłem 5/90/55/15 ale nie jestem do końca zadowolony. Jeśli chodzi o obraz z dvd to jest ok (żyleta :) ) ale obraz z kabla pozostawia troszkę do życzenia. Wiem, że nie uzyskam ideału z kablówki ale chciałbym tak ustawić obraz, żeby nie był ani prześwietlony ani zaciemniony (oczywiście uśredniając na kilkudziesięciu kanałach tv). będę walczył dalej.
pozdrawiam
cadamsky

oldguest
Początkujący

Ale z tego co wiem to w telewizji nie może być czarnego ani białego koloru bo by stare telewizory nie wytrzymały i mamy zamiast czarnego szary, a zamiast bialego kremowy. Dlatego telewizory biorą np. zakres 5-250 i robią z niego 0-255 tak obrazowo dlatego czasem się może coś zgubić w cieniach ale to też zalezy o oswietlenie w jakim oglądamy tak że problem jest dość skomplikowany, a jak razi w oczy polecam tryb standard, a dla wieczornego oglądania tryb theatre.