Podziel się wrażeniami!
Po podłączeniu mikrofonu USB do telewizora, mogę korzystać z wyszukiwania głosowego, np. w HOME, YouTube, Google Play i innych aplikacjach które mają opcję wyszukiwania głosowego. Natomiast Seria telewizorów Sony z systemem Android obsługuje funkcję rozpoznawania głosu. Funkcja ta, zwana "Voice Search (Wyszukiwaniem głosowym)", umożliwia sterowanie telewizorem za pomocą poleceń głosowych, którą moge aktywować m.in. z pilota z panelem dotykowym. Pytanie za 100 punktów - czy nie mając tego pilota (a jedynie podstawowy pilot) mogę jakoś uruchomić Voice Search i obsługiwać telewizor?
Na pilocie nie ma przycisku, w action menu też nie znalazłem, Discover to samo. Jest jakiś sposób na to? Mikrofon na USB działa bezbłędnie... ale chciałbym np. skorzystać z innych opcji jak regulacja głośności czy wyłącz telewizor.
"Funkcja wyszukiwanie głosowe jest dostępne nie tylko za pomocą pilota One Flick Remote, ale także poprzez aplikacje TV SideView lub Android TV Remote dostępne na smartfony z system iOS i Android." wszystko się zgadza... a mając sam mikrofon? może gdzieś to jest ukryte w menu na pilocie?
Model W755C
Dziękujemy za zapytanie.
Jak sama nazwa wskazuje jest to funkcja "wyszukiwania głosowego". Funkcja nie umożliwia sterowania telewizorem o któym Pan wspomina.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Drogie Sony Poczułem się jak *****.
1. Do czego jest ta odpowiedź? - Jak sama nazwa wskazuje jest to funkcja "wyszukiwania głosowego"?
2. Do czego jest ta odpowiedź? - Funkcja nie umożliwia sterowania telewizorem o którym Pan wspomina.
Kupno pilota umożliwia obsługę wyszukiwania głosowego na tym modelu.
Wyszukiwanie głosowe to także obsługa poleceń o czym piszecie sami w swojej dokumentacji.
Nie uzyskałem za to odpowiedzi na moje pytanie: czy istnieje inny sposób na wywołanie wspomnianej funkcji, inaczej niż przyciskiem mikrofonu na pilocie Flick lub... w aplikacji na Androidzie lub iOS.
Wiecie, tak jak jest przycisk BACK i HOME, na pilocie, na tablecie, na androidzie... nawet mam je na klawiaturze (dedykowane przyciski na klawiaturze Bluetooth).
No tak, skoro mam przycisk Back i Home na klawiaturze BT to mam też i przycisk mikrofonu. Działa. Czyli to jest dokładnie to samo co znajdę w HOME --> Szukaj tylko że odpalam to od razu podczas korzystania z dowolnego źródła obrazu.
Zakładam że odpowiedź czy odpalę to pilotem do telewizora brzmi: nie wiemy. Nie da się.
Czy jest jakiś sposób?
To teraz pytanie: https://community.sony.pl/t5/blog-sony/platforma-android-tv-wyszukiwanie-glosowe/ba-p/1949470 gdzie znajdę listę komend jakie mogę wydać telewizorowi. Wyłącz zasilanie nie działa, regulacja głośności też nie.
Jak brzmią polecenia? Gdzie je znajdę?
Która godzina w londynie działa Pogoda w Szczecinie też.
Nie istnieje spis spytań/poleceń. Wyszukiwanie odbywa się w oparciu o silnik wyszukiwarki Google. Na ekranie wyświetlą się wszelkie niezbędne informacje. Próba stworzenia listy zapytań jest niemożliwa w ziwązku z nieograniczonymi treściami w wyszukiwarce. Możemy zapytać o to kto jest prezydentem Stanów Zjednoczonych, co jest stolicą Burkina Faso, a także jaka będzie pogoda w naszym mieście, o informacje jakie w danej chwili potrzebujemy. Wyszukiwanie reaguje na naturalne słowa, nie musimy mówić jedynie wyuczonych komend. Możemy powiedzieć „pogoda Poznań”, „Jaka jest pogoda w Poznaniu”, „Poznań pogoda” i za każdym razem otrzymamy odpowiedź.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Ok. a co z poleceniami dot. ściszania, podgłośniania, wyłączania ? przewijają się one w materiałach makretingowych ale nijak idzie je odpalić ktoś pisał że można np. wywołać kanał 4 przy czym początkowo był problem bo uruchamiało się hdmi 4, ale znów nie udało mi się np. wywołać HDMI 4 czy tam 2 czy coś. jednym słowem widzę w tym przyszłość o ile faktycznie sterowanie głosem może zastąpić pilota chociaż w podstawowywch 2-3 opcjach.