anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

XE7005 - TVP VOD i Player

profile.country.PL.title
fbaranek
Użytkownik

XE7005 - TVP VOD i Player

W telewizorze KDL-49XE7005 są aplikacje TVP VOD i Player wyglądające identycznie jeśli chodzi o interfejs i funkcjonalność (nikłą funkcjonalność). Korzystanie z tych aplikacji jest praktycznie niemożliwe gdyż:

- w Playerze nie można się zalogować by uniknąć oglądania z reklamami,

- seriale w obu aplikacjach nie są skategoryzowane, a przeglądanie całej listy jest po prostu niemożliwe i pracochłonne,

- co najważniejsze: wyszukiwarka nie obsługuje polskich znaków, więc wyszukanie wielu treści jest po prostu niemożliwe,

- treści w TVP VOD są sprzed kilku lat, a obecnych seriali po prostu nie ma,

- już na samym starcie obu aplikacji interfejs jest nędznej rozdzielczości SD, co wygląda na tak dużym ekranie 4K po prostu dramatycznie.

Na wysłane przeze mnie zapytanie do Playera przysłano mi następującą odpowiedź:

"Witam,

Aplikacja na Smart TV Sony nie jest udostępniana przez nas - jest to osobne rozwiązanie firmy Sony, które zaciąga jedynie nasze treści. W związku z tym część funkcjonalności może różnić się od aplikacji na TV innych producentów. W przypadku wyszukiwarki najprawdopodobniej należy zmienić język wprowadzania w ustawieniach TV - z tego, co widać na załączonym zdjęciu ustawiony jest język angielski. Pozostajemy do dyspozycji w razie pytań.

Pozdrawiam
Eryk Zaczkiewicz
Zespół Obsługi Klienta player
Centrum Pomocy player http://www.pomoc.player.pl "

Dodam jeszcze, że obie aplikacja wyglądają niemal identycznie jak aplikacje w telewizorze KDL-55W805a zakupionym przed kilku laty. Identyczny interfejs, zawartość katalogowa układ. Z jedną drobną różnicą - w starym telewizorze wyszukiwarka obsługuje polskie znaki.

WNIOSEK: Obie aplikacje przygotowała firma Sony, która próbuje zwalić wszystko jeśli chodzi o funkcjonalność tych aplikacji na firmy zewnętrzne. Dlaczego??? 

Kupując telewizor SMART TV oczekuję, że jest on SMART TV. A tu okazuje się, że z polskich serwisów VOD jedynie iPla jest w miarę dobrze przygotowana (mimo iż nie obsługuje płatnych pakietów) oraz Netflix (ten działa wyśmienicie). Jako klient czuję, że mnie oszukano, wprowadzono w błąd, gdyż SMART TV jest może w 50% SMART. Telewizor z tego i paru innych powodów był w serwisie przez 30 dni, w którym nic nie zrobiono. Co mam więc zrobić, by mój SMART TV był w końcy SMART TV i by można było wyszukać żądane treści i korzystać z Playera bez reklam?

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Eksalowano Twój wątek, support powinien skontaktować się w tej sprawie

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Oto odpowiedź supportu:

Sprawa została przekazana do działu technicznego w celu weryfikacji. Z naszych informacji wynika, że Sony otrzymuje aplikację jako gotowy produkty, również ich aktualizacje nie są wykonywane razem z aktualizacją oprogramowania telewizora.

Niemniej, z powodu otrzymania powyższej informacji z działu wsparcia aplikacji Player sprawdzimy tą sytuację z wyższym działem. Proszę o cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź, skontaktujemy się najszybciej jak to możliwe.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Czy możliwe, że są różne sklpey google play?

Ja na swoim xe9305 mam pobraną z tego sklepu pełną aplikację TVP VOD i jestem bardzo zadowolony.

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Sprawa jest prosta,XE7005 nie ma androida,a ty kolego w xe9305 masz i tu jest różnica.

Kosecki
profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Mądrego to i miło poczytać.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@fbaranek technicy proszą o sprawdzenie czy problem występuje także przy wyciągniętym module CAM.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
fbaranek
Użytkownik

Wyciągnięcie modułu CAM nie rozwiązało problemu. Chociaż nawet tak na logikę, to CAM z aplikacjami VOD (ich aktualnością, funkcjonalnością i brakiem polskich znaków) nie powinien mieć nic wspólnego. Jednak zgodnie z prośbą, został wyjęty, wszystko zostało sprawdzone i nie było żadnych zmian. 

profile.country.PL.title
Waszko80
Użytkownik

Witam.

Jeżeli chodzi o VOD TVP PL to zdecydowanie lepsza opcja to aplikacja którą włączysz podczas oglądania kanału tvp czyli wciśnięcie na pilocie czerwonego przycisku czyli hbbtv. Tam masz wszystko i aktualne.

Co do innych serwisów ja kupiłem do tv FBOX ATV. Jest wszystko oprócz tvn playera.

profile.country.PL.title
fbaranek
Użytkownik

@Waszko80 przy całym szacunku, ale:

1. Kupuje Smart TV by korzystać, ze wszystkich jego funkcji w pełni. 

2. Nie kupuję Smart TV po to by zaraz wydawać pieniądze na jakieś przystawki. 

3. Telewizja hybrydowa działa wyłącznie na naziemnej i nie umożliwia nawet pausowania filmu, więc ta opcja mi mie odpowiada. 

Skoro telewizor posiada aplikacje TVP VOD, Player oraz iPla to chcę z nich w pełni korzystać.