anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55X8509C Nie odtwarza treści z dysku USB

ROZWIĄZANE
Gargamel_JRv2
Poszukiwacz

55X8509C Nie odtwarza treści z dysku USB

Witam!

Do telewizora sony 55x8509c podłączyłem dysk USB z kilkoma folderami i filmami oraz zdjęciami w nich. Pokazała się informacja z wyborem aplikacji do użycia (Album,Wideo,Muzyka) i gdy wybrałem jakąklwiek nie widać zadnych plików w nich. Dodatkowo włączyłem jeszcze ES explorer i także widać dysk, ale z inną nazwą i bez rozmiaru, nie można go tam włączyć. Dodam, że kilkuletni tv samsung i komputery pc oraz ps4 i xone bezproblemowo odtwarzają pliki z tego dysku. Dysk to WD Elements 750GB sformatowwany w NTSF, próbowałem też w exFAT, ale bez różnicy.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Czytanie dysku 1TB to 12-13 minut ! Także cierpliwości :slight_smile: Twoje 750 MB pewnie z 10-11 minut daj mu czas.Swoją drogą to jakiś żart chyba mam nadzieję,że SONY coś z tym zrobi na razie tworzę listę z zastrzeżeniami zobaczymi co mi odpowiedzą.Pzdr.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

Witam. Ja mam to samo po ostatniej aktualizacji, a przed tą aktualizacją telewizor "widział" wszystko na HDD (też WD Elements), chociaż nie wszystko "czytał". Jednak te "widziane" materiały były bez problemu "czytane" przez inne aplikacjie, np.: VLC, KODI. Teraz, po aktualizacji, d..pa blada - bardzo mało "widzi" i koniec. W związku z tym "niedowidzeniem",  telewizor był już w serwisie, ale to jest jedna wielka "kupa", a nie serwis. Podobno mają jakieś swoje pliki na HDD, które telewizor ponoć czyta bez problemów i to jest dla nich miarodajne. Może po prostu mają kilka zdjęć i jakiś film i tę niewielką ilość materiału telewizor "ogarnia". Bo u mnie też niewielką część materiałów "widzi". Do połączenia telewizora ze smartfonem poprzez NFC użyli jakiegoś SONY i wmawiają mi, że coś jest nie tak z moim Samsungiem, że się nie łączy. Nawet nie chcą przyjąć do wiadomości, że przed aktualizacją łączył się przez te NFC.  Dlaczego serwisant nie przyjedzie do klienta aby "namacalnie", naocznie sprawdzić co się dzieje?  Może rzeczywiście winę za brak działania jakiejś opcji ponosi klient? A może po prostu nie chcą aby wyszło szydło z worka i wolą wmawiać klientowi bzdury?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Czytanie dysku 1TB to 12-13 minut ! Także cierpliwości :slight_smile: Twoje 750 MB pewnie z 10-11 minut daj mu czas.Swoją drogą to jakiś żart chyba mam nadzieję,że SONY coś z tym zrobi na razie tworzę listę z zastrzeżeniami zobaczymi co mi odpowiedzą.Pzdr.

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

Ja daję swojemu na "przeczytanie" dzień, dwa, albo ile tam sobie chce - i nic. Wspominałem już w innym wątku, że po ostatniej aktualizacji, po upływie jakiegoś czasu zasilanie zewnętrznych HDD jest automatycznie wyłączane, po wyłączeniu telewizora. Tak więc teraz nie trzeba dysków ręcznie wyłączać aby nie pracowały non stop. I ja myślę, że stąd wziął się problem z "czytaniem" dysków. Programiści chcieli dobrze, a chyba im nie wyszło. Dali opcję automatycznego wyłączanie zasilania dysków, a zepsuli "odczytywanie". Nie jestem fachowcem, ale myślę że to im się jakoś niechcący powiązało.

Gargamel_JRv2
Poszukiwacz

Poczekałem kilka minut i działa, ale SONY powinno to poprawić na innych sprzętach dysk jest odczytany w kilka sekund, a nie kilka minut.

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

A jak dużo masz folderów, zdjęć i filmów? Może trzeba jakoś specyficznie "ułożyć" foldery, żeby czytało?

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Dawno i obecnie pisałem jak powinna wyglądać apk Video. Dysk/partycja, folder,plik. Same nazwy bez zbędnych miniaturek. Co jest obecnie to porażka dla użytkownika i systemu który muli strasznie. Obecnie trzeba inaczej (mniej logicznie) czytać te miniaturki.

Więc dysk lub partycja występują jako folder sd1 np. Jest tak że folder podklada się pod dysk i jest nie widoczny z frontu. Czasem by poszukać pliku używam Kodi lub es MENAGER by znaleźć początek ścieżki.

Gargamel_JRv2
Poszukiwacz

Mam tam kilka folderów i w każdym 1 film i folder z około 300 zdjęć.

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

U mnie w aplikacjach VIDEO i ALBUM nie ma folderu sd1. Jest natomiast widoczny w KODI i VLC. Szkoda, że ta wersja KODI którą mam nie "widzi" zdjęć.