Podziel się wrażeniami!
MotionFlow XR 200hz Witam serdecznie klubowiczów , mam pytanie co do uplynniacz ruchu
Po uruchomieniu tej funkcji w ustawieniach zaawansowanych,(tryb własny na maksa) ekran staje się przyciemniony i migocze. jest to wada telewizora czy tak poprostu jest ze nie działą?
Czy szukałeś odpowiedzi w poprzednich wątkach na naszym forum?
Witam,
Napisz czy sytuacja jest taka sama dla wszystkich źródeł sygnału? Czy migotanie występuje również w menu telewizora?
Spróbuj przywrócić ustaiwenia fabryczne i daj znać czy pomogło.
Pozdrawiam
Witam.
przepraszam bardzo długo nie odpisywalem.
Nic nie pomaga ,nawet przywrócenie ustawien fabrycznych....
czy to zwykly program czy nawet film w rozdzielczosci Full HD nawet 4K przy ustawieniach wlasnych motionflow na poziomie 1 nic sie nie dzieje , na poziomie 2 ekran przygaszony, na poziomie 3 najwyzszym ekran nadal przygaszony i migocze .
Czy tez macie takie probleby czy to poprostu wada oprogramowania??
Spróbuj kolego najpierw zresetować ustawienia obrazu,a dopiero po tym zresetuj tv do ustawień fabrycznych.Pozdrawiam.
Tak próbowałem, nawet przed chwilą to zrobiłem, nadal po resecie na trybie wlasnym czystosc na maxa jest ciemny obraz mryga/migocze:( musze wybrac sie do sklepu i zobaczyc jak to działa na tym samym modelu.
Witam,
Zgłosiłem Twój problem do supportu. Jak tylko będę miał odpowiedź dam znać.
Pozdrawiam
Witam,
Po konsultacji z supportem wynika, że pozostaje tylko zgłoszenie sprawy do serwisu. Skorzystaj z poniższej strony:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Pozdrawiam
@DariuszGierasimiuk sprawdzam u siebie na XD i pamiętam ,że na poprzednim TV HX850 też tak było ,że obraz robił się w miarę najpłynniejszy ale strasznie migotał i wszyscy zadawali pytanie po co komu taki tryb co do obecnego TV to na Wyraźny obraz wyraźnie się przyciemnia i ma tak każdy TV czy XD czy XE i przypuszczam ,że też tak będzie na XF na tym trybie ale tego migotania nie ma choć kojarzy mi się ,że na Androidzie 5 ten tryb lekko migotał ale tylko na trybie Wyraźny.
Witam grono miłośników firmy SONY ,czy ktos z Was miał taki problem z mogotaniem, i w jakis sposob go rozwiazał?? U mnie serwis zdecydowal ze ten model tak ma i nic nie da się z tym zrobić.... prosze o pomoc!