Podziel się wrażeniami!
MotionFlow XR 200hz Witam serdecznie klubowiczów , mam pytanie co do uplynniacz ruchu
Po uruchomieniu tej funkcji w ustawieniach zaawansowanych,(tryb własny na maksa) ekran staje się przyciemniony i migocze. jest to wada telewizora czy tak poprostu jest ze nie działą?
Jest to związane z funkcjonowaniem moutionflow. Uplynnianie działa na dwa sposoby. Pierwszy to dotwarzanie klatek (np. W trybie standardowym); drugi zaś to synchronizacja "odswizania" podświetlenia z odświeżanie matrycy i to właśnie ma wpływ na migotanie oraz przyciemnianie. Dla przykładu w trybie wyraznim podświetlenie z 720hz schodzi do 240hz, by migotac dwa razy na każdą klatkę. Poprawia to płynność obarazu, lecz ogranicza maksymalna jasność). Z plusów, to czerń jest bardziej czarna.
Ok dziękuję za konkretny opis🙃 pytanie moje jest takie czy ten typ poprostu tak ma że ta funkcja na gole oko nic nie pomaga czy mam to zgłosić do serwisu jako problem i wada telewizora?? Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i pomoc po tak dlugim czasie😁