anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55xe7005 MotionFlow XR 200hz problem z migotaniem.

profile.country.PL.title
DariuszGierasimiuk
Poszukiwacz

55xe7005 MotionFlow XR 200hz problem z migotaniem.

MotionFlow XR 200hz  Witam serdecznie klubowiczów , mam pytanie co do uplynniacz ruchu

Po uruchomieniu tej funkcji w ustawieniach zaawansowanych,(tryb własny na maksa) ekran staje się przyciemniony i migocze. jest to  wada telewizora czy tak poprostu jest ze nie działą?

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
Raidenorius
Poszukiwacz

Jest to związane z funkcjonowaniem moutionflow. Uplynnianie działa na dwa sposoby. Pierwszy to dotwarzanie klatek (np. W trybie standardowym); drugi zaś to synchronizacja "odswizania" podświetlenia z odświeżanie matrycy i to właśnie ma wpływ na migotanie oraz przyciemnianie. Dla przykładu w trybie wyraznim podświetlenie z 720hz schodzi do 240hz, by migotac dwa razy na każdą klatkę. Poprawia to płynność obarazu, lecz ogranicza maksymalna jasność). Z plusów, to czerń jest bardziej czarna.

profile.country.PL.title
DariuszGierasimiuk
Poszukiwacz

Ok dziękuję za konkretny opis🙃 pytanie moje jest takie czy ten typ poprostu tak ma że ta funkcja na gole oko nic nie pomaga czy mam to zgłosić do serwisu jako problem i wada telewizora?? Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i pomoc po tak dlugim czasie😁

profile.country.PL.title
Raidenorius
Poszukiwacz

Ciężko stwierdzić, nie widząc tego tv, natomiast fakt iż przy zmianie ustawienia motionflow tv zmienia jasność, wskazywałby na to, iż coś się z tym obrazem dzieje i powinno być to zauwazalne pod względem płynności.