anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

65ZD9 - PASKUDNE ZIELSKO NIE DO USUNIĘCIA POMOCY

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

65ZD9 - PASKUDNE ZIELSKO NIE DO USUNIĘCIA POMOCY

Posiadam 65ZD9 i bluray x800 oraz film bluray + bluray 4k hdr 

Telewizor nie poprawnie generuje odcienie w ciemnych scenach zamienia wszytko na zielony, tak się tylko dzieje gdy włącze filmy bluray FullHD przy odtwarzaniu filmów 4K wszytko jest ok, telewizor był kalibrowany przez hdtypolska jak widać nic to nie dało, był też w serwisie SONY tam nie stwierdzono usterek (nawet nie zainstalowali najnowszej aktualizacji), Sprawdzałem inne modele XD93 XD94 oraz XE93 tam takich efektów z zielenią nie ma.

BLURAY 3.JPGBLURAY 4.JPGBLURAY 2.JPGBLURAY 1.JPG

44 ODPOW. 44
profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

IMG_3615.JPGIMG_3300.JPG

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

O w mordę....to ja nawet nie jestem w 10lidze 🙂 Czy żyrandol też pełni jakąś funkcje? Żartuję. Sprzęt zacny. A poważnie żyrandol nie wchodzi Ci na odbicie tv? Ja dlatego zainstalowałem ledy za tv by pozbyć się odbicia światła od tv. Głośniki fajnie wyglądają,grają również fajnie przy muzyce?

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

Telewizor jest pochylony w dół wiec sie nie odbija, jedynie lustro na przeciwko ściany, głośniki fajnie graja nawet w stereo bez suba ale np Dali sa leprze w tej samej cenie tylko paskudne są

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Mówisz o Dali Lektorach?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
SAGAT1
Poszukiwacz

Dali ZENSOR 7 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Dzięki.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
mirzbrg54
Poszukiwacz

Nie jest prawdą, że w XD93 taki problem nie występuje. Ja mam 55XD93 od października 2016 i walczę z zielono-oliwkową czernią i innymi artefaktami w ciemnych scenach od kilku miesięcy. W listopadzie miałem kalibrację wykonaną przez pana Kopera - żadnej poprawy w kwestii czerni. Tutaj link do forum Sony ze zgłoszeniem takiego problemu http://community.sony.com/t5/4K-Ultra-HD-TV/Olive-green-tint-on-XBR55X930D/m-p/624341#M19288 . W zeszłym tygodniu zgłosiłem w MediaMarkt reklamację z rękojmi. Jako przykład dałem zdjęcia z odtwarzania materiału DVD (XD93 ustawiony na obraz standardowy z parametrami fabrycznymi). Te przykłady pokazują co "portafi" zrobić ten telewizor z materiałem gorszej jakości - nie da się tego oglądać. MediaMarkt przekazał sprawę do Sony i mam już odpowiedź:

W nawiązaniu do korespondencji pragnę Pana poinformować, iż sprawa została przeanalizowana przez dział techniczny, który stwierdził, iż problem jest związany z jakością przesyłanego sygnału.

Teraz czekam na odpowiedź na pismie z MediaMarkt (wiadmo, że będzie odmowa uznania reklamacji). Ale ja na tym nie skończę.

Oto mój sposób na zmniejszenie widoczności tego problemu:

1. Ustawiam dynamikę wejścia HDMI na pełną (tak, wiem że powinna być ograniczona) to zmieni czerń w szarość,

2. Zmieniam poziom czerni z 50 na 41 albo 42,

3. Ustawiam gammę na -2,

4. Ustawiam regulację czerni (black adjust) na duża.

2 XD93.jpg1 XD93.jpg

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Napisz co to za koncert postaram się to samo u siebie włączyć