Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Po aktualizacji TV 65XG8596 do android 9, został stary układ menu z androida 8.
Resetowałem, przywracałem do ustawień fabrycznych i układ menu jest z android 8. Czyściłem nawet cache z pamięci.
Robiłem także aktualizacje z pendrive, tu mam komunikat ze oprogramowanie jest aktualne.
Ktoś miał taki przypadek. Bo sytuacja dziwna.
Witam,
w tym wypadku sugeruję skontaktować się z Supportem przez formularz: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694
Pozdrawiam
Witam,
@Arczi7710 przekazałem sprawę do supportu - oto odpowiedź:
Nie każda aktualizacja zmienia wersję systemu Android. Ten model posiadał już system Android 9 Pie.
Pozdrawiam
Witam
Nie rozumiem. Przecież android 9 ma zmieniony uklad menu. A u mnie jest stary uklad. Do tego TV dostałem z androidem 8. Więc aktualizacja byla przeprowadzana. Chyba ze dostałem TV z innego rynku. Ale nie qiem jak to sprawdzić. Chodź numer seryjny był dla mnie dziwny.
Zresztą zgłosiłem na gwarancji. Bo pojawily sie czerwone pixele. A w TV przed wymiana miałem czarne pixele. Jakosc TV sony bardzo spadła.
Witam,
@Arczi7710 ponownie skontaktowałem się z supportem - oto odpowiedź:
Proszę podaj dokładny numer aktualizacji.
Odnajdziesz go w pomocy technicznej telewizora - zweryfikujemy.
Pozdrawiam
Witam, w nowej aktualizacji na xe9305 android 9 brak dolby atmos aplle tv co to ma być jakaś okrojona wersja?
Witam
Wczoraj pojawiła sie nowa aktualizacja v6.4960 dla Naszych TV( https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xg85xx_x85xxg_u8g-series-55-65-75-85-/kd-65x....
Wcześniejszy nr. oprogramowania miałem v6,3632
Aktualizacje przeprowadziłem z poziomu USB.
Po aktualizacji, wszystko ładnie chodzi, i w końcu pojawiło sie menu o które mi chodziło. Super. + dodatkowe opcje( mega przydatne)
Ale jest kilka błędów.
Nie odtwarza filmów z youtuba. Klikam na film wciskam Play i nic. Jest tylko nie ruchomy obraz. Tak jakby wyświetlał zdjęcia. A pasek postępu odtwarzania filmu drga, wogóle sie nie przesuwa. I do tego nie mam aplikacji Apple TV. ( która miała być dodana z ta aktualizacja)
Przy aktualizacji pilota przy 100% pokazuje komunikat iż aktualizacja nie została zakończona) bez tego nie mam dostępu do sterowania głosowego z pozycji menu.
Po zrestartowaniu TV i przywróceniu ustawien fabrycznych. Youtube zaczął normalnie filmy odtwarzać i pojawiła się aplikacja Apple TV. Wychodzi na to ze po instalacji nowego oprogramowania trzeba zrobić reset TV i przywrócić ustawienia fabryczne. Oczywiscie nie u każdego bedzie to wymagane. Ale niestety problem ze sterowanie TV glosowo pozostał. Moge tylko wyszukiwać w Youtube. A w tej aktualizacji jest możliwość sterowania ustawieniami. Pilot oczywiscie zresetowalem i na nowo dodałem do TV.
Witam. Może dopiszę się tutaj:
Mój model to KD - 55XG8096. Ostatnio dostałem aktualizację do android 9 numerze v 6.7140. U mnie na głównej stronie (po naciśnięciu Home np.) pozostaje tak jak było w android 8.
Pytanie czy tak powinno być? Czy powinno być inaczej?
Stanowczo nie powinno tak być. Ja miałem podobny przypadek. Po wymianie TV 65xgb8596 przez serwis na nowy. I po aktualizacji z andka 8 na androida 9 takze miałem uklad menu z androida 8. I dopiero aktualizacja z 26.11.2020 przywrocila wszystko do nowego układu.