Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam pytanie kiedy Sony planuje aktualizacje Android TV np. dla KD-65XF9005 (XF90 model 2018) do wersji Oreo 8.x?
Pozdrawiam
Tomek
czy po aktualizacji do oreo zmieniało się coś w jakości obrazu? np. pogorszenie lub polepszenie jasności, ostrości itp.?
U mnie nic się nie zmieniło, od początku wszystko jest tak jak powinno.
Jedyne czego mi brakuje to Airplay 2 ale ponoć już się nie doczekam.
XE9305
v6.6545 zainstalowany. System wydaje się stabilniejszy. Jakość obrazu taka sama. Jakość Canal+ 4K bez zmian. Wydaje mi się że HDR lepiej działa, płynniej. YouTube na plus. Netflix także.
Wrzuciłem u siebie najnowsza wersję i TV (obsługa menu) pracuje dużo szybciej.
Ogólnie spory plus.
Ja mam problem z netflixem po akutualizacji , zacina się telewizor gdy włączę aplikacje , polot reaguje z opóźnieniem lub wcale , przycina kilka razy muszę wyłączać telewizor dopóki prawidłowo nie zacznie wyświetlać serwisu netflix- żałuje aktualizacji bo powrócić z niej się chyba nie da ?
Hej
Spróbuj zresetować tv do ustawień fabrycznych, poszukaj sobie jak się robi twardy reset.
Jeśli dobrze pamiętam to w tv wciska się razem power i volum - w tym czasię wkładasz wtyk do kontaktu.
U mnie na tv po wczorajszej aktualizacji do Oreo nie ma mozliwosci regulacji głosu, od 0 do 100 dźwięk się nie zmienia i dźwięk jest tylko z urządzeń podłączonych przez HDMI czyli konsola i dekoder- nie ma dźwięku z netflixa i YouTube i innych aplikacji kazali mi zmieniać ustawienia robiłem miękki reset i ustawienia fabryczne i nic nie pomogło pozostał serwis-moze znowu wymienia na nowy tv?? Oby szybko się z tym uporali...
Na stronie angielskiego forum jest informacja ,że w Azji/Pacyfik pojawiło się oprogramowanie v6827(oreo) dla telewizorów Sony z 2015/2016.
no to jeszcze daleka droga aż do nas