Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam pytanie kiedy Sony planuje aktualizacje Android TV np. dla KD-65XF9005 (XF90 model 2018) do wersji Oreo 8.x?
Pozdrawiam
Tomek
Wszystko ok tylko czemu tak przyciemnili wszystkie menu??? (65XF-9005). Wszystko łącznie z animacją startową Netflixem i podobnymi programami jest irytująco ciemne i blade i nie można tego niczym wyregulować. W tej wcześniejszej wersji Oreo miałem wszystko ok. jedynie You Tube nie przełączał ustawień HDR co poprawili w tej wersji. Czy w innych modelach też macie tą przypadłość czy tylko w XF9005?
Ok u mnie też już wszystko gra Przyczyną problemów z Soundbarem był odtwarzacz multimedialny, podłączony bezpośrednio do soundbara, który nie miał aktywnego CEC. Brak włączonego CEC powodował błędy komunikacji pomiędzy soundbarem, a telewizorem. Po aktywowaniu CEC wszystko zaczęło pięknie działać
Podziękowania dla Pana z supportu SONY za pomoc w rozwiązaniu problemu!!!
@jarixo napisał(a):Wszystko ok tylko czemu tak przyciemnili wszystkie menu??? (65XF-9005). Wszystko łącznie z animacją startową Netflixem i podobnymi programami jest irytująco ciemne i blade i nie można tego niczym wyregulować. W tej wcześniejszej wersji Oreo miałem wszystko ok. jedynie You Tube nie przełączał ustawień HDR co poprawili w tej wersji. Czy w innych modelach też macie tą przypadłość czy tylko w XF9005?
U mnie nic się nie zmieniło.
Ale faktycznie telewizor jakby bardziej stabilnie działa.
XE9305
Skusiłem się na Oreo. Model mojego TV to XD8005
Przed instalacją reset do ustawień fabrycznych.
Ogólnie nowy Android jest bardziej responsywny - tutaj wszystko na plus.
Minusem jest niestety brak dźwięku DTS z plików mkv w systemowym odtwarzaczu (sygnał wysyłany przez ARC) - szkoda, bo przez dwa lata się do obsługi tego playera przyzwyczaiłem.
Na szczęście jest KODI, którego również użytkuje na codzień i który poprawnie radzi sobie zarówno z DTS jak i AC3.
Mimo wszystko niesmak pozostał (wstydźcie się w SONY). Żeby dwa urządzenia (TV i procesor dźwięku) tej samej firmy nie mogły się poprawnie dogadać w firmowej apce...
Cóż, czekam na kolejne "łaty"
Witam,
Aktualizacja jeszcze nie jest dostepna poprzez normalny update? tylko przez usb?
W systemowym odtwarzaczu po aktualizacji do androida oreo napisy są na czarnym tle. Dlaczego??? W androidzie 7.0 wszystko było dobrze. W aplikacji album zdjęcia bardzo długo ładują się z dysku NAS zwłaszcza gdy jest dużo folderów. Dla mnie nowy firmware tylko zepsuł ten telewizor (KD-75XE8596). W dodatku wyjątkowo często system się zawiesza.
Czy ktoś posiadaczy Sony Xf8305 ma już aktualizację systemową(nie z pendrive'a) bo ja jakos doczekac się nie mogę
Posiadam 65’ xe9005 i tak samo nie widze update’u.
sony 8505 55"
nie polecam tego instalować
po upgrejdzie:
1. w kodi rojeżdzą sie dźwiek z obrazem
2. po włczeniu menu "HOME" uderzenie dźwiekiem z tv naziemnej
3. w player domyślenie otiera sie wsyztko w najniżeszj rozdzielczości
kompinowałem juz czyszcznia i reinsltacje aplikacji ale nie pomoglo
sprobuje jeszcze reset do fabryvcznych ale czarno to widze
lipa jak na tv za 3100zł