Podziel się wrażeniami!
Czy jest jakiś sposób aby oglądać bezpośrednio na TV filmy i serialę z HBO GO?
Samo HBO stwierdziło, że na razie nie planuje aplikacji na Android TV (może Sony by jakoś naciskała na HBO w tej sprawie)?
A w fabrycznej przeglądarce na Android TV (Opera - nie wiem dlaczego nie Chrome) nie działa, choć HBO twierdzi, że przeszło już na format HTML5.
Swoją drogą dlaczego Opera jest fabrycznie zainstalowana jako przeglądarka w Android TV a nie Chrome?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
IPLA też ma podobne funkcje dla hbo go.. No nic zobacze jeszcze gdzie wykupić Na razie mam i tak netflix ale powoli ogarniam juz same warunki by wygodnie oglądać seriale z hbo
Aby mieć Player.tv na Sony to w google play z poziomu tv wchodzimy w wyszukiwarke i wpisujemy player.pl (musi być dopisane ".pl" i wtedy będzie dostępna do pobrania :).
Chyba wszędzie jest i tak FullHD.. Czy się myle?
Czy ograniczenie rozdzielczości do 720p na telewizorach innych niż Samsung wynika z ograniczeń wtyczki do KODI czy HBO narzuca takie ograniczenie po swojej stronie?
Żenujace jest podejście do tematu przez HBO Europe. W USA jest działająca aplikacja na android.tv, u nas przez chwilę też była, lecz HBO Europe nic o tym "nie wiedziało", po czym została zablokowana. Za każdym razem jak się do nich napisze przekaz jest mnej więcej taki: "HBO GO dostępny jest na innych platformach i urządzeniach - zapraszamy do ogladania" lub "prace nad aplikacją trwają". Nie będę kombinował z instalacjami aplikacji ze zwykłego androida, nie będę instalował Kodi w wersji beta (gdzie i tak tylko 720p). Mam jescze Netflix-a i Showmax-a, więc na koniec sierpnia podziękuję HBO i całej nc+. (no chyba że będzie 3 sezon watahy - to się zastanowię co zrobić).
To trochę lipa z tym hbo go w 720p.. Czyli obecnie nie ma szans aby oglądac w Hbo go w FullHD na TV?
Hmm ciekawe jak jest na Xbox One.. Może tam się zainteresuje chociaż raczej xbox również nie ma oficjalnej apki do hbo. Ale może na Kodi 18 lub na IPLA od konsoli będzie w Fullhd..
Tylko gdzie o tym poczytać?
Ostatecznością to będzie podpinanie PC do TV. Ale raczej nie na ręke mi to 😞
FullHD to też lipa. Na Netflixie sporo filmów leci w 2160p (przynajniej TV i Netflix tak twierdzą) i muszę przyznać, że jakość jest całkiem spoko. Niestety, jak na mój gust HBO GO zawsze miało jakość gorszą od Netflixa i nic nie zapowiada, żeby to się zmieniło