Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam pytanie. Od ponad roku posiadam Sony TV KD55-XD9305. Dopiero od niedawna zauważyłem, że jest strasznie giętki i elastyczny. Mam go w domu powieszonego na ścianie za pomocą wieszaka RTV i ustawiony kąt nachylenia - nie jest o u mnie ustawiony typowo w pionie. Zauważyłem, że górne krawędzie są jakby bardziej wysunięte, co stwarza wrażenie, że TV jest wklęsły. Jak go postawie znowu na pion to wszystko jest normalnie. Czy to normalne? Czy ten TV może tak wisieć? Zauważyłem, że TV bez problemu się zgina. Mój drugi XE9005 nie ma tak elastycznej obudowy.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
Dla pewności radzi skonsultować się w tej sprawie z naszym supportem. Z pewnością mają odpowiedź na to pytanie!
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Witam,
Sony Support nie raczy mi odpisać.
Przesyłam zdjęcie jak to wygląda i jak to wisi w załączniku do tego posta.
Co o tym sądzicie ?
Mam to samo na KD-65XD8505 , pomimo tego , że telewizor wisi idealnie w pionie .
Pozdrawiam
Też mam KD-65-XD8505.Tak samo jest u mnie,a mój sobie stoi na szafce.
Witaj,
Sprawdziliśmy z Supportem i otrzymaliśmy następującą sugestię: problem może być związany z użyciem niekompatybilnego wieszaka naściennego.
Dla tego modelu telewizora zalecamy użycie wieszaka o modelu SU-WL450. Szczegółowe informacje można odnaleźć w poniższymi linku:
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/141035#2017_models
Skontaktujemy się, jeżeli dostaniemy jeszcze jakies dodatkowe wskazówki.
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka_J
Witam,
Wieszak pochodzi z Państwa sklepu SE Centre. Jest przeznaczony do TV 55''
Witam,
Wieszak pochodzi z SECentre. Drogie Sony, jak widziecie problem występuje nie tylko u mnie.
Co w takim wypadku mogę zrobić?
Witaj,
Skonsultowałam ponownie z zespołem wsparcia oraz przekazałam powyższe i proszą o bezpośredni kontakt z naszą infolinią i przesłanie im wyraźnych zdjęć z widocznym odchyleniem telewizora. Prosimy o skorzystanie z formularza ze strony http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email.
Dziękuję i pozdrawiam
Agnieszka_J