Podziel się wrażeniami!
Mam telewizor SONY KD-65AG8. Do którego gniazda podłączyć antenę z konwertera UniCable (Sub czy Main)?
Z góry dziękuję za podpowiedź !!!
Witam,
wyższe modele telewizorów mają podwójny tuner satelitarny, tj. można podpiąć dwie anteny jednocześnie. Jeśli podpinasz jedną, podepnij ją pod MAIN.
Pozdrawiam
Dzięki za wiadomość.
Może kolega wie coś na taki temat:
Mam dekoder i kartę z Cyfry+ i myślę czy by porozmawiać z nimi na temat wymiany dekodera na moduł, tak żeby sterować jednym pilotem. Wie coś kolega o tym? Warto?
Jeszcze jedno pytanie: Ten telewizor wspiera standard Unicable? Nigdzie o tym nie mogę się dowiedzieć, a mam instalację antenową systemu Unicable.
@rysiu_p Moduł czy dekoder? Wszystko zależy od indywidualnych upodobań. Chcesz jednego pilota,mniej kabli, czy ustawić kolejność kanałów według Twoich preferencji wybierasz moduł. Chcesz nagrywać kilka programów i w tym czasie oglądać inny wybierasz dekoder. A najlepiej zapytać o możliwość multiroom (dekodera i modułu). Wtedy sam ocenisz co Tobie lepiej odpowiada. Rozmowy z każdym operatorem są trudne,gdyż zawsze będą próbowali wciskać klientom dekodery.