Podziel się wrażeniami!
pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
No tak, tylko że, jak już pisałem, to bydlę bardzo wybiórczo "widzi" materiały z zewn. HDD. Natomiast KODI "widzi" wszystko, ale co z tego jak na nim nie włączę już trybu 3D?
Witam
Nigdy dotąd nie robiłem przywrócenia ustawień fabrycznych po aktualizacji telewizora.Mam w związku z tym
pytanie czy to jest konieczne i co to daje.Drugie moje pytanie-czy ktoś wie kiedy będzie dostępna aktualizacja
z pozimu telewizora ?
Misiek1955
U mnie niestety, po aktualizacji nadal wybiórczo "widzi" materiały z dysków HDD. Tylko teraz mam taką sytuację, że "widzi" wszystkie filmy a nie "widzi" fotek! Oczywiście niezawodny KODI "widzi" i czyta wszystko bez problemów. Tak więc śmiem twierdzić że aplikację VIDEO poprawili, a ALBUM spieprzyli.
wiesz co na szybko jakoś to pasowało ale to co teraz piszesz chyba potwierdzę ale takie moje spostrzeżenie na początku ładuje wszystko jak wejdziesz w foldery u góry to wtedy pokazuje folderami tak to prawda Kodi się nie czai czyta jak należy.Sony obiecało Androida 7 dla wszystkich jest już teraz lepiej powoli może jakoś to się oklepie w całośc
mi po aktualizacji nie działa wyszukiwanie głosowe :(, po wciśnieciu mikrofonu brak zapelenia diody i komunikat ze w tej chwilii nie można siępołaczyć z google, też tak macie?
Witam.
Potwierdzam koledze Biciu45 brak komend głosowych . U mnie na modelu kd-55xd8505
Po aktualizacji działa w miarę. Mam problem z hdd rec. Nie widzi dysku lub widzi tylko błędy zapisu i proponuję usunięcie plików. Raz się zawiesił na Google Player apk. Nie wiem po kiego grzyba to włączyłem 🙂 ale już działa ok. Na błędy radzę wyłączyć tv z napięcia i wcisnąć na obudowie przycisk power. Wyszukiwanie głosowe działa. Poprawiono auto format obrazu na apk Video. Co do czytania w apk systemowych plików nauczyłem się wcześniej nie korzystać z aplikacji Sony do szukania plików, a korzystam z apk es Explorer i tam jest to błyskawiczne z możliwością wyboru odtwarzaczy.
wyszukiwanie głosowe na kd-55xd8505 zdecydowanie nie działa. Nawet po twardym resecie typu wyłączenie z prądu i włączenie ponownie.
Witam, "martbis". U mnie niestety jakoś ten ES FileExplorer nie za bardzo chce działać. Nie wiem dlaczego, ale nie "widzi" dysków zewnętrznych. Pewnie coś robię nie tak jak powinno być....
PawelJP napisali:wyszukiwanie głosowe na kd-55xd8505 zdecydowanie nie działa. Nawet po twardym resecie typu wyłączenie z prądu i włączenie ponownie.
Trzeba zrobic ponownie parowanie pilota z TV, VOL- i klawisz mikrofonu - na ekranie Bluetooth w ustawieniach.