Podziel się wrażeniami!
pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Autentyczna porada z infolinii na problemy pilota zamienić biegunowośc baterii na ile skuteczna nie wiem w moim przypadku pomogło albo zbieg okoliczności a pomogło coś innego no i jeżeli ma ktoś w pilocie oryginalne baterie to wymienić koniecznie !.To też rada od SONY jakieś lipne baterie podobno mieli .Teraz jak na razie bez większych problemów działa wszystko do tego pendrive 64GB na rozszerzenie pamięci i przeniesienie wszystkiego co można na niego.Po aktualizacji nie widział mi sygnału z satelity po miękim resecie wróciło do normy nie wiem czy to jednorazowy myk czy będzie się powtarzać być może trzeba było zresetować TV do factory i wtedy z pendriva zarzucić aktualizację na razie jest OK !
Jeśli chodzi o użytkowanie normalne telewizora to można powiedzieć, że jest stabilniejszy. Na plus możliwość instalowanie aplikacji na pamięci zewnętrznej, chociaż wczoraj sformatowałem 1GB pendrive i coś poszło nie tak bo telewizor go uwalił i Windows widzi tylko 16MB (stary był to nie szkoda, boję się podłączyć dysk :D). Wielki minus jest taki, że nadal nie działa Dualschock 4 V2 (CUH-ZCT2E). Oczywiście widzi go jako bezprzewodowy kontroler tylko, że nie jako dualschock 4, zacina się czasami trzeba długo czekać albo klikać po dziesięć razy, żeby zareagował telewizor sony android TV 2015. Niby Dualschock od sony a wsparcia nie ma żenada !!!
Wczoraj miałem problem z dyskiem hdd rekord który już wcześniej chodził od początku funkcji. Nic nie pomagało,restarty itp. Dziś po kilkunastu godzinach tv bez napięcia(mam gniazdka elektryczne sterowane pilotem)problemy przestały istnieć. Działa bardzo stabilnie i szybko. Do rozszerzenia pamięci wewnętrznej użyłem karty SD 16gb i zero problemów. Jestem zadowolony. Teraz Sony czekam że może pozwolicie takim sposobem zwiększyć RAM i będzie jeszcze lepiej działał. Do tego możliwość zrobienia na pamięci wew/zew możliwości kopi zapasowej wszystkich ustawień tv i apk,co by było wielkim komfortem przy przywracaniu ustawień fabrycznych. Lub chmura jak jest w androidzie mobilnym.
Polecam tą kalibracje która również działa na KD55x8509c https://youtu.be/oJ_HuH844WY
Mam to samo 😞 nie działa wybieranie głosowe!!!
Mam ten sam model kdl50w809c, także zaktualizowałem z pena... i niestety pojawił się problem którego wcześniej nie było! Nie łączy z żadną siecią Wifi... sieci widzi ale ani przez WPS ani standardowo sieć i hasło... Porażka!
zrestartuj miękkim restartem połączy się z siecią tak miałem przed aktualizacją niby było wszystko Ok ale się nie łaczył po retrcie działało OK.Klawisz zasilania dłużej wciśnięty
wiesz co to było dziwne bo nie łączył się po WiFi a po kablu od razu nie masz przypadkiem podpiętego kabla LAN ? Po wpisaniu hasła do WiFi nie łączył się dokładnie jak piszesz po właczeniu TV na raz działało.Jednak żeby mieć stabilne połączenie używam LAN i temat odpuściłem wpisywałem hasło ,naciskałem WPS na raz po włączeniu TV sieć połączona myślałem ,że to poprawili ale widać nadal lipa.