anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB :slight_smile: ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !

78 ODPOW. 78
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Co do paska głośności to gusta są różne,mnie się ten podoba. Zauważyłem że YT chodzi stabilniej nawet przy wysokim UHD. Jeszcze nie rozgryzlem HDR bo wcześniej była spora różnica w jasności, a obecnie aż tak nie świeci. Muszę sprawdzić na Netflix. Co do czegoś co nie działa radzę wpierw miękki reset następnie, wyłączenie tv działającego z kontaktu, następnie jak tamto nie pomoże wyłączenie twarde i wyciskanie off na obudowie lub zostawienie wyłączonego na całą noc z kontaktu. A najlepiej przy takiej zmianie systemu na czystą instalke przez przywrócenie fabryki. Niestety jest trochę zabawy bez kopi jak w mobilnym androidzie.

profile.country.PL.title
Death_Neo
Poszukiwacz

Mam wpiety LAN i z niego net... ale Wifi potrzebuje żeby odpalić na TV
apke HBO GO...
Niestety połączenie przez WiFi to chyba największa bolączka TV Sony z
androidem
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

No tak może jakiś restart ustawień sieciowych łapiesz wtedy WiFi odpalasz GO podpinasz kabel i chodzi.Podobno tak jest ,że wystarczy ,że GO zobaczy po WiFi net potem dopinasz LAN i dalej działa ale tak to jakś lipa z  tym WiFi.Mam pytanie delektuję się :slight_smile: czerwono żażącym się ledem na dole na standby XD93 wcześniej nie było go na czuwaniu TV się zawiesił czy dodali ? :slight_smile:

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

HBO GO zainstaluj bezpośrednio na Tv. A może restart routera/modemu? Restart razem z tv.

https://youtu.be/xqXR6UUXJmA

Ja nie mam czerwonej diody,lososiowa jest jak nagrywa.

profile.country.PL.title
Death_Neo
Poszukiwacz

HBO GO mam bezpośrednio na TV zainstalowane... do działania TV musi być na
Wifi cały czas.

Udało się połączyć automatycznie TV z WiFi gdy wyciągnąłem wtyczkę LAN...
wkladam LAN i nie mogę przełączyć się na Wifi...

Cóż na tą chwilę pozostaje tylko takie rozwiązanie... Oby w przyszłości
rozwiazali problemy z WiFi bo to w takim sprzęcie nie powinno mieć miejsca.
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Chwila. Jak dobrze zrozumiałem to chcesz mieć internet przez WiFi mając podłączony LAN? Niemożliwe. W takim połączeniu ZAWSZE pierwszeństwo będzie miał kabel. Chyba nawet na PC nie uzyskasz tego. Nie próbowałem takiego miszmaszu.

profile.country.PL.title
Death_Neo
Poszukiwacz

Wpiety LAN i możliwość przelaczenia na Wifi bez wypinania kabla to żaden
bajer 😉 każdy PC to obsługuje 😎 TV przed aktualizacją także, a po już
nie...
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Jak to jest apk mobilna to może w ustawieniach można zmienić formę łączenia? W samej apk. Zamiast wifi wybierz 3g.

Właśnie sprawdziłem na tablecie i oczywiście jest możliwość zmiany z wifi na 3g,4g i wifi razem. Wiem że tv nie ma 3g ale ma modem który powinien być widoczny dla apk jako karta sim (tak skrótem wyjaśnień)

profile.country.PL.title
Death_Neo
Poszukiwacz

Włączenie 3g i Wifi (nie ma opcji tylko 3G) w apce hbo go (mobilnej) nadal
nie pozwala odpalić apki. Apka nie widzi połączenia z internetem...
Nadal pozostaje wyjmowane wtyczki LAN 😞
profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

ja zainstalowałem HBO go ale wersja tablet po wifi po zalogowaniu się przełączłem na LAN i mi wszystko działa :slight_smile: