anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB :slight_smile: ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !

78 ODPOW. 78
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Ja mam wersję z tabletu taka jaką pokazałem w linku wyżej. HBO na metalicznym tle ikonka. Może jak zmienisz na Tv wybór i zostaw wpiety LAN i restart zrób tv.

osaczony
Poszukiwacz

Czy ktoś z was moze potwierdzić że nie działa odtwarzanie dźwieku DTS-HD na wbudowanym playerze SONY? Chodzi mi o to czy odtwarza wam w wersji 7.1 czy moze dekoduje jako 5.1 lub 6.1 Matrix.

U mnie na żadnym z filmów nie udało sie uzyskać dźwięku 7.1  😞 pomimo ze wszytskie filmy mam tak nagrane a na dodatek odtwarzane z dysku przez Blue Ray playera odtwarza poprawnie 7.1

Połączenie z AVR mam przez HDMI ARC

model TV: Sony BRAVIA 4K 2015 with Android 6.0.1 API level 23, kernel: Linux ARM 32-bit version 3.10.79

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
spolkrzychu1wyjfa
Użytkownik

DTS-HD, nie bedzie to dzialac, specyfikacja HDMI ARC na dzisiaj nie pozwala na przesylanie dzwieku typu -HD. 

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Aktualizacja wgrana, po wgraniu TV przywrócony do ustawień fabrycznych. To co zauważyłem na plus to:

1) Poprawiono działanie Menu ustawień cyfrowych i ustawień satelity, nie zamula, działa stabilnie, przy wyszukiwaniu ręcznym z satelity i wpisywaniu częstotliwości transpordera TV nie zawiesza się.

2) Naprawione działanie listy kanałów dla Ogólnego satelity, po własnym ustawieniu kolejności kanałów lista po czasie nie rozsypuje się.

3) Włączenie GUIDE nie powoduje chwilowego zaniku obrazu i dźwięku,

4) W trybie satelitarnym włączenie GUIDE nie powoduje zmiany kanału na inny niż ten, który aktualnie był oglądany

5) Przy wyciszonym głosie podczas wyłączenia TV nie ma efektu chwilowego pojawienia się głosu.

Nie poprawiono:

1) Zmiana formatu obrazu nadal powoduje wyłączenie funkcji "Autoformatowanie", trzeba wejść wtedy w HOME>Ustawienia>Ekran>Ustawienia ekranu i funkcję włączyć.

2) Dla wejścia "Aplikacje" nadal nie ma opcji 3D w Action Menu co powoduje, że w aplikacjach KODI, MX Player itp. 3D można włączyć tylko po przez apke pilota w telefonie lub przez użycie pilota od starszych TV Sony, które posiadają przycisk 3D.

3) Z TV używam moduł CAM Technisat TechniCrypt CX i gdy moduł jest włożony do TV (bez znaczenia czy jest w nim karta czy nie) to przy przełączaniu na kanały niekodowane naziemne bądź satelitarne, przy wczytywaniu następuje lekkie pikselowanie obrazu. Jeśli moduł wyjmę z TV problem od razu znika. Musiałbym może przetesować na innym module dla Conax np. Smit.

profile.country.PL.title
charlie_pl
Poszukiwacz

a jaki masz model tv? co z podłączaniem dysków ? teraz po paru dniach użytkowania, zauważyłem, że praca z dyskami jest nadal losowa, np. po wyłączeniu tv wieczorem z podpiętym dyskiem, następnego dnia tv dysku już "nie widzi" mimo, że w ustawieniach "pamięci i dysków" widać go. Zdarza się też, że przy świeżym uruchomieniu TV nie mogę przełączać kanałów guzikami prog + / prog - Podobnie z odtwarzaniem filmów. Nie działają guziki multimedialne. kdl50w809c
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@arik92Nie sadzę,żeby przy innych modułach była poprawa. U mnie przy alphacrypt light i karcie cyfra +  też wystepuja te same objawy z lekkim  pikselowaniem.Ja jeszcze nie aktualizowałem swojego odbiornika ,a opóżniony zanik dzwięku w stosunku do obrazu przy wyłączaniu telewizora ustąpił.

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

Witam. Ja po aktualizacji miałem tak, że aplikacja ALBUM "widziała" na zewnętrznym HDD wszystkie filmy a nie "widziała" zdjęć. Teraz wszystko się przeinaczyło i tak jak przed aktualizacją, zarówno ALBUM jak i WIDEO "widzą" tylko znikomą część moich materiałów. Dodam, że KODI wszystko pięknie "widzi" i odtwarza. Uważam więc, że SONY nadal olewa klientów w tym temacie.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Charlie po świeżym włączeniu androida to nawet smartphon się czasem przytnie mimo lepszego hardware. Daj czas ciut. U mnie też czasem jak włączę i zapomnę się z tym czasem to volume działa bez wizualizacji.

Bohdan tak myślę o Twoim problemie i może zrób coś takiego. Utwórz folder na PC np AAAAAktualiki (alfabetycznie powinien być pierwszy w menu foldery) jak pamiętasz pliki co nie widzi to wrzuć do niego parę. Włącz do tv i w apk Video pyknij w lewo by tabelka się pokazała z folderami. Sprawdź.

A inaczej spróbuj jak masz tel Xperia podpiąć się pod smarta z dyskiem. I zobacz co widzi.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Sony dowiedzie się od swoich ekspertów jak nazywają się procesy odpowiedzialne za wyłączenie czasowe hdd rec i hdd, oraz proces wybudzenia ich.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Co do plików i ich widoczności to nie jest tak ,że jest tylko widoczna określona ilośc ? W windowsie w jednym folderze chyba 500 max ? Tutaj widać ,że nie bedzie nic dobrze działąć dopóki nie wkroczą do akcji ludzie ,którzy się znają a tak firma ma swoje wizje według mnie sprzeczne z tym co oczekuje użytkownik i je realizuje.taka jest róznica ,że takie KODI jest open source  i ludize pracują nad tym czego oczekują wszyscy a tu technicy pracują nad tym czego oczekuje SONY taka różnica i w dodatku już na maile nie odpisują za trudne pytania padają może to i lepiej bo czasami taki bzdury opowiadają ,że aż się słuchać nie chce.