anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB :slight_smile: ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !

78 ODPOW. 78
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Jak pisałem zostało (jeszcze :P) 3D z USB na wbudowanym odtwarzaczu.Motto Sony wsłuchujemy się w opinie użytkowników !

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

No tak, tylko że, jak już pisałem, to bydlę bardzo wybiórczo "widzi" materiały z zewn. HDD. Natomiast KODI  "widzi" wszystko, ale co z tego jak na nim nie włączę już trybu 3D?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Tu masz rację z tym HDD widzi co chce (no większość tryb foldery) i tak zaczytuje o wiele szybciej dysk HDD w Androidzie 6 niż w Androidzie 5 nie po 15 minutach a po 3 w KODI po sekundzie nie wiem co ma na celu takie uprzykrzanie zamiast w drugą stronę rozwijać to zabierać takie to liczenie się ze zdaniem klienta po drugi to o czym pisałem też na Netflixie był dźwięk 5.1 przy włożonym jacku słuchawkowym teraz trzeba go wyjąć żeby uzyskać 5.1.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Tak na szybko. https://youtu.be/bH0IKb-CG_Y

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

Ja ES FileEksplorera próbowałem używać już kilka razy na TV, ale coś mi się krzaczy i po wyłączeniu pozostawia dziwną małą ikonkę na ekranie, która znika dopiero po wymuszeniu zamknięcia aplikacji.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Muszę zapytać zanim coś stracę :wink:

Jeśli po aktualizacji andka nie przywróciłem ustawień fabrycznych i chcę to zrobić dzisiaj a na dysku HDD1 mam nagranych kilka filmów to co mam zrobić aby ich nie stracić? Odrejestrować dysk chyba nie bo wtedy klapa. Przywrócić fabrycznie z włączonym tymże dyskiem? Albo koniecznie najpierw obejrzeć a potem przywrócić i zaryzykować utratę? :wink:

profile.country.PL.title
misiek1955
Użytkownik

Witam

Nigdy dotąd nie robiłem przywrócenia ustawień fabrycznych po aktualizacji telewizora.Mam w związku z tym

pytanie czy to jest konieczne i co to daje.Drugie moje pytanie-czy ktoś wie kiedy będzie dostępna aktualizacja

z pozimu telewizora ?

Misiek1955

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Przywrócenie ustawień fabrycznych nie powoduje wyrejestrowania dysku ani utraty nagrań na tym dysku ! Po przywróceniu dysk jest widoczny i nagrania na nim są bez problemu widziane dalej. Jedyna utrata danych to wyrejestrowanie dysku.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Konieczne nie jest jednak masz pewność ,że nic ci nie będzie bruździć w systemie sam się o tym przekonałem po ostatnich dwóch aktualizacjach.Do końca maja bodajże ma zostać zakończony oproces aktualizacji do Androida 6 konkretnych modeli ani dat nie ma.

profile.country.PL.title
wlod1968
Użytkownik

Od miesiąca jestem właścicielem 55X8509C. Małe kłopoty z androidem wciąż trwają. Tym razem pojawił się większy. Po aktualizacji przywróciłem ustawienia fabryczne i...przestał działać pilot dotykowy. Metodą prób i błędów udało mi się go przywrócić...ale tylko na chwilę. Co jest do licha? Robię tak, pierwszy krok-usuniecie pilota dotykowego(zakładka bluetooth), drugi - krok dodanie urządzenia, trzeci krok -nowe sparowanie i eureka pilot działa...ale niestety po kilku minutach przestaje działać i procedura od nowa. Wcześniej tak nie było, żeby było śmieszniej telewizor reaguje w zasadzie na każdy inny pilot od innych urządzeń a nie reaguje na własnego dedykowanego pilota dotykowego.