anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Jestem po aktualizacji do ANDROIDA 6

pierwsze wrażenia pfffff :P. Na szybko co zauważyłem parę błędów poprawionych.Czytanie dysku HDD 1TB trwa .............. 2 minuty zamiast 15 poprawa ale jest jeszcze nad czym popracować :(.Szybciej działający tuner satelitarny,jak narazie GUIDE nie ładuje się na dwa razy działa naprawdę szybko-ok,rozszerzenie pamięci TV na aplikacje - zgłasza się opcja "skonfiguruj jako pamięc wewnętrzną" po wybraniu ok formatuje dysk (mam teraz 8GB +64GB :slight_smile: ) no i pierwsze hocki klocki pendrive Sam...g 64GB USB 3.0 wygląda na to ,że ten dysk jest powolny sic ! (USB 3.0 mam zajęte do HDD rec),dodano"przesyłanie strumieniowe kanałów - reklamy z google film BACK na pilocie z tego nie wyjdziesz omg !.Czego brak dalej jak dla mnie ? Obraz opcje brak trybu HDR z tunera satelitarnego pomimo kanału HDR-u nie wykrywa,3D w Kodi brak w Action Menu.W miarę możliwości będę edytował i odpowiadał na pytania.Nie ma co się szczypać i czekać instalować to dla niezdecydowanych !

78 ODPOW. 78
profile.country.PL.title
mirro57
Poszukiwacz

Dzieki, tym razem miekki reset pomogl.KODI - dziala.Pozdrawia.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

Też już jestem po aktualizacji na swoim W755. Te podstawowe zastrzeżenia zostały tak jak pisał kolega zbygaaj rzeczywiście poprawione. Nie tylko tuner satelitarny , ale i naziemny szybciej działa. Wydaje mi się ,że hbbtv z naziemnej również działa lepiej i szybciej. Przy przejściu z satelity na naziemną i odwrotnie  nie ma już krótkiej tzw. pikselozy. Na sprawdzenie reszty i ewentualne uwagi  potrzeba jednak trochę czasu. Zastrzeżenia na pewno się znajdą, ale mam nadzieje, że nie będą tak denerwujące jak poprzednio.

profile.country.PL.title
kamil_d
Użytkownik

A mam do Was pytanie odnośnie przycisku GUIDE na nowym androidzie 6.

1. Czy po kliknięciu tego przycisku wyłacza się ekran na chwile i podświetla się w tle inny kanał niż w danej chwili oglądamy.

2. Czy wy też tak macie, że w przypadku włączenia Guide wyświetla się inofrmacja maksymalnie dwóch programów do przodu a później wyświetla informację "brak informacji o programie"

Tak mam w przypadku satelity z modułem CAM od Polsatu.

W przypadku włączenia GUIDE w telewizji cyfrowej DVB-T Guide zacina się na chwilę ale program wyświetla sie na klika dni wprzód.

Mój telewizor KD-49X8309c v3.843

wkurzonyklient
Poszukiwacz

Czy ktoś z modelem fullhd moze zobaczyć czy działą u niegie 1080p60 w Youtube ?

profile.country.PL.title
Dariusz700
Poszukiwacz

Witam u mnie po aktualizacji też nie czyta  3D w Kodim,wcześniej mogłem przynajmniej użyć programu na smartfonie do uruchomienia 3D teraz wyskakuje mi funkcja niedostępna.

1slawek
Poszukiwacz

U mnie nie czyta pendriva 64GB ADATA. Kuźwa taki szybki zayebisty pen ktory ogarniał mi wszystkie filmy i formaty. HDD toshiba widzi i wyswietla menu z opcjami zagospodarowania. ALE PENA NIE WIDZI !  PO KIEGO .....sa  POZWOLILEM  NA TA AKTUALIZACJE. KODI NIE WIDZI GO RÓWNIEŻ ! Druga sprawa to brak działania kontrolera DUALSHOCK 4 - > LIPA  LIPA  POMOCY

profile.country.PL.title
charlie_pl
Poszukiwacz

Miałem podobnie z Sandiskiem.

Pomogło formatowanie nisko poziomowe. Low level format, znajdziesz program do tego.

Następnie, z poziomu narzędzi zarządzania komputerem - magazyn w Windowsie, utworzyłem nowy wolumin, format z domyślnymi parametrami.

Dopiero wtedy tv go odczytał

1slawek
Poszukiwacz

Dziękuję za sugestię, niestety nie pomogły mi te zabiegi. Wyczaiłem że pendrive jest widoczny przez ES eksplorator zaraz po włożeniu ( to było też przed formatowaniem ) Nawet mozna odpalać filmy ale z poziomu ES eksploratora ktory po wybraniu pliku z filmem daje do wyboru rózne odtwarzacze tj. video , KODI, ES player.

Dlaczego systemowe VIDEO oraz KODI nie widza urzadzenia, a ES widzi  ? 

Przy okazji, dziala juz DUALSHOCK ale to najmniej mnie cieszy. POMOCY ! 

1slawek
Poszukiwacz

Pojawił się nowy problem. TELEWIZOR SAM SIĘ RESETUJE CO JAKIŚ CZAS Z NIEWIADOMEGO POWODU PODCZAS NORMALNEJ PRACY