anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-55XF8596 problem z USB oraz z łączeniem się poprzez Bluetooth z laptopem

profile.country.PL.title
Erwiniasty
Poszukiwacz

KD-55XF8596 problem z USB oraz z łączeniem się poprzez Bluetooth z laptopem

Mam problem z TV Sony KD-55XF8596.

Kiedyś chciałem coś nagrać na pendrive i TV kazał zarejestrować go jako "zaufany".

Od tamtej pory telewizor w ogóle nie wykrywa innych dysków. Tylko ten jeden pendrive działa.

Wyrejestrowywałem, formatowałem, a na koniec wymuszałem nawet powrót do fabrycznych ustawień TV (poprzez odłączenie zasilania i włączenie trzymając dwa przyciski z tyłu obudowy).

Brak reakcji. Dalej to samo.

Ten pendrive jak i inne oraz HDD które testowałem są w pełni sprawne.

Nawet po prawdzie telewizor nie przywrócił ustawień, bo nadal jest po aktualizacji (pamiętam inny wygląd kafelków przed aktualizacją w połowie 2019r.).

Można go jakoś totalnie przywrócić do fabrycznych?

Może wtedy ruszą inne dyski.

Druga sprawa dotyczy Bluetooth. 

Laptop mimo "połączenia się" z TV, w ogóle go nie wykrywa po wciśnięciu WIN+K.

Czytałem w innym temacie, że trzeba niby wejść w "Kopia Lustrzana" na TV, ale w ogóle nie mogę znaleźć takiej opcji. 

Będę wdzięczny za pomoc! 

22 ODPOW. 22
profile.country.PL.title
Erwiniasty
Poszukiwacz

Zrobiłem wszystko, co mi tu zapronowaliście. 

Nic nie pomogło. 

Nawet pobrałem listopadową aktualizację. Przebiegła pomyślnie, lecz nadal tylko jeden pendrive działa w moim TV. 

Wiecie, gdyby jeden NIE DZIAŁAŁ, to nie byłoby problemu. Przyjąłbym na klatę, że go zepsułem, kupię inny, trudno. 

ALE co zrobię, jeśli ten JEDYNY działający mi padnie? Jak wtedy będę mógł używać USB w TV? 

Skoro nie można cofnąć aktualizacji, czy jest możliwość zainstalowaniana nowo/nadpisania Androida? Trochę siedzę w IT, więc nie boję się tego, lecz o TV nie mam pojęcia. 

Według mnie jest to ewidentnie wina systemu, który nie dopuszcza innych nośników, a które widzi ( zdjęcie powyżej). 

Czy serwis to naprawi? 

profile.country.PL.title
Lipa007
Użytkownik

Siemka miałem też ten problem, pomogło dopiero niskopoziomowe formatowanie pendraiva programem HDD Low Level Format Tool 

Szymsonek
profile.country.PL.title
Erwiniasty
Poszukiwacz

Format tego jedynego, który działa w TV? 

TV zacznie nagle widzieć poprawnie inne dyski? 

Dopytuję, ponieważ nie widzę tu logiki, czemu po formacie pendrive'a nagle TV się odblokuje. 

Ale spróbuję. Już pobieram ten program. Gorzej jak i ten pendrive przestanie działać po tej akcji :grin:

profile.country.PL.title
Erwiniasty
Poszukiwacz

Zrobiłem niskopoziomowy format  i ten pendrive też przestał działać :wink: 

Teraz żaden nie działa :wink: 

W "Pamięć i resetowanie" pojawia się każdy dysk jako Bezpiecznie Odłączony w dwóch pozycjach jak na zdjęciu wcześniej :wink: 

Czy w Opcjach Programistycznych może być coś, co pomoże? 

Czy można przeinstalować bezpiecznie Androida? 

profile.country.PL.title
stefek38
Użytkownik

Podepnij do telefonu z androidem i sformatuj , ja tak "uratowałem" niedziałające pendrivy w sony AF9

profile.country.PL.title
Erwiniasty
Poszukiwacz

@stefek38 a mógłbyś podesłać mi jakiś Tutorial krok po kroku? 

Żebym bardziej nie pochrzanił :grin:

profile.country.PL.title
stefek38
Użytkownik

Podpinam pendriva pod gniazdo USB c w telefonie (mam taką przejsciówkę USB C DO USB ) wyskakuje info 

wystąpił problem z dyskiem USB -kliknij by naprawić następnie wyskakuje info iż należy sformatowac USB-

klikasz i formatujesz i odpinasz .Następnie wpinam w laptopa formatuje na NTFS (możesz coś wrzucić na penriva i sprawdzić w TV .

profile.country.PL.title
Erwiniasty
Poszukiwacz

@stefek38 i jak sformatuję jednego pendrive telefonem, to TV zacznie nagle czytać wszystkie pendrivey i dyski? :grin: Czy tylko ten jeden? 

profile.country.PL.title
stefek38
Użytkownik

Ten jeden (u mnie to zadziałało)

profile.country.PL.title
Erwiniasty
Poszukiwacz

@Ekspert_Sony @djrychu 

Czy macie jakiś pomysł jak odblokować WSZYSTKIE zewnętrzne nośniki w TV? 

Czy jest możliwość przeinstalowania Androida? 
Dla mnie jest to ewidentnie wina oprogramowania. Nie chcę oddawać TV do serwisu widząc tu na forum opisywane problemy z nim związane. Jeszcze mi wymienią na gorszy TV... 

Chyba że serwisant zrobi to na miejscu?