Podziel się wrażeniami!
Witam
Dziś zainstalowałem to oprogramowanie z pendriva , oczywiście według instrukcji i nie działa przycisk wyszukiwanie głosowego .Instalacja oprogramowania przebiegła bez problemu , resetowałem go też kilka razy i nic . W opcjach jest niby aktywacja tego przycisku którą też zrobiłem ale po poprzedniej aktualizacji wszystko działało prawidłowo, bez żadnych aktywacji . Dioda pod przyciskiem przy wciśnięciu świeciła a teraz nie ,co prawda wyświetla się komunikat : W tej chwili nie można połączyć się z Google, ale przed aktualizacją wszystko działało prawidłowo. Czy ktoś miał podobny problem ewentualnie co zrobić aby ten problem naprawić ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Znalazłem rozwiązanie trzeba wejsc w ustawienia Bluetooth lista urządzeń i wybrać anuluj parowanie,nastepnie wchodzimy pilot głosowy zdalnego sterowania i aktywujemy przycisk mikrofonu,u mnie to zadziałało,pozdrawiam
Mam ten sam problem funkcja wybierania głosowego nie działa, dzisiaj odkryłem że po aktualizacji nie czyta nośników pendrive czy kolego rozwiązałeś problem???
Znalazłem rozwiązanie trzeba wejsc w ustawienia Bluetooth lista urządzeń i wybrać anuluj parowanie,nastepnie wchodzimy pilot głosowy zdalnego sterowania i aktywujemy przycisk mikrofonu,u mnie to zadziałało,pozdrawiam
Dziękuje za pomoc , podpowiedzi pomogły. U mnie widzi i czyta pendriva
Pozdrawiam
U mnie też ne widzi dysku zewnętrznego i pendrive .
Miałem to samo na KD-55XD8505. Próba ponownego sparowania urządzeń powiodła się dopiero za którymś razem z rzędu. Niestety od zainstalowania Androida 6 wyszukiwanie głosowe działa z dużo większym późnieniem niż na androidzie 5. Dodatkowo często użycie przycisku z mikrofonem na pilocie kończy się... resetem TV.
Gdyby tak chimerycznie działającego TV używał mój ojciec lub teść, to już dawno sprzęt zalegałby na śmietniku.