Podziel się wrażeniami!
Witam po 4miesiącach użytkowania na matrycy pojawiają się ciemne plamy.Według Sony niby normalna rzecz rozszczelnienie matrycy.prawidłowy objaw zaciągania kurzu.telewizora nie wezmą do naprawy i nie chcą wymienić przecież to tylko 12tys.zł.nigdy więcej Sony
Telewizor nawet nie był w serwisie wczoraj wysłali ekspertyzę
Ja dałem drugą reklamacje
Opis wady:Wymieniony telewizor z poprzedniej reklamacji który nie ma dźwięku. Do tego nadal nie posiada funkcji które miały być na premierę konsoli Playstation 5. Problemy z TV: - Brak Dźwięku - Brak VRR - Brak ALLM - Dolby Vision w poprzednim tv miał ciemne plamy na Netflixie teraz nie mam jak to sprawdzić. Dodatkowo zapomniałem wyjąć kartę CAM z poprzedniego TV. Jeżeli się znajdzie proszę o zwrot. Proszę o wymianę TV na inny model za moją dopłatą. Albo na LG OLED 48/55 cali.
Przeczytałem sobie te ich wymagania i wychodzi na to, że tv można użytkować tylko w idealnie sterylnych warunkach. Na tv nie może spojrzeć promyk słońca. W pomieszczeniu nie może być kurzu, wilgoci, owadów. Ktoś powinien ich zmusić, żeby te swoje wymagania umieszczali dużymi czerwonymi literami na opakowaniu tv oraz na naklejce przyklejonej do matrycy. Wtedy nikt tego cudu techniki by nie kupił.
Ja odesłałem tv na serwis ponieważ nie miał głośników. Nawet pomoc zdalna sony to potwierdziła. A serwis na to Wolny od Wad.
Co za k*rwa żart. Oczywiście odbiera 5a Pani co dogadać się nie idzie , wiecznie obrażona
Witam, trzeba walczyć. Im większy ekran tym łatwiej zanieczyszczanie się mogą przedostać. Nie jest normalne by po 4 miesiącach taka sytuacja się wydarzyła, telewizor powinien być wymieniony na nowy. Oczywiście czyszczenie matrycy 85" może się zakończyć źle. Jest to wada technologii. Klient nie jest temu winien. Zabrudzenia ekranów zdarzają się bardzo często w ekranach 65" i większych. Producent udziela gwarancji 24 m-ce i jego zadaniem jest naprawa lub wymiana, gdy z tym produktem coś zaczyna się złego dziać. Nie można zwalać winy na klienta, jeśli on w normalny sposób eksploatuje odbiornik.