anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD65XG9505 rozszyfrowanie self check

profile.country.PL.title
lucek_1
Poszukiwacz

KD65XG9505 rozszyfrowanie self check

IMG_20200527_110121.jpg

• Chciałbym się dowiedzieć czy pod pozycją 05 jest jakiś błąd zarejestrowany i co to za błąd. Czy coś groźnego.
11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Podejrzewam , że to błąd panelu telewizora, matrycy, może się kiedyś nie włączyła jak włączałeś tv, a tak po za tym, to po co wchodzisz w menu serwisu, czy coś się dzieje z tv? Wchodzenie w menu serwisu, to utrata gwarancji.

profile.country.PL.title
lucek_1
Poszukiwacz

Kupiłem telewizor z ekspozycji i chciałem sprawdzić ile godzin pracował no i właśnie taki błąd był zarejestrowany, telewizor mogę jeszcze zwrócić i nie wiem właśnie co robić, czy w przyszłości coś nie będzie szwankowało w związku z tym błędem.

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

Kto takie rzeczy wymyśla, że wejście w menu serwisowe, to utrata gwarancji?

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Każda usterka wywołana nieautoryzowaną zmianą w tym trybie może wiązać się z utratą praw gwarancyjnych i jest traktowana jako ingerencja w oprogramowanie sprzętu. (Skopiowałem ze strony, tak komuś napisał serwis Sony)

profile.country.PL.title
lucek_1
Poszukiwacz

Ale ja nic nie zmieniałem, chciałem tylko sprawdzić godziny i przy okazji wyszedł ten błąd dodatkowo. No to żadnej ingerencji w oprogramowanie nie było.

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Spokojnie Ja nie jestem z serwisu :slight_smile:

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

no to jeśli wyczytałeś że każda zmiana w trybie serwisowym to utrata gwarancji to okej ale samo wejście nie jest zabronione. Więc po prostu pisz jak sprawa wygląda  i nie siej zamętu.

profile.country.PL.title
lucek_1
Poszukiwacz

No ale możecie mi odpowiedzieć czy to jest poważny błąd, czy może blachostka i nie zawracać sobie nim głowy.

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

Ciężka decyzja .... Ja osobiście bym zwrócił. Inaczej groziły by mi koszmary...:)