anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-65W855C - Dysk hdd

profile.country.PL.title
74adam
Poszukiwacz

KDL-65W855C - Dysk hdd

Czy zauważyliście w swoich tv, że po wyłączniu telewizora pilotem podpięty dysk hdd dalej pracuje (świeci się dioda led na obudowie dysku jak i słychać jego pracę)? Wcześniej miałen TV Samsung es6800 i zwyczajnie po wyłączeniu tv dysk też się wyłączał.

Nie zwracałam uwagi wcześniej na to bo dysk jest schowany za tv, ale teraz zaczyna mnie to irytować.

15 ODPOW. 15
profile.country.PL.title
pelsta
Poszukiwacz

W moim KDL-42W656A zależy to od podłączonego dysku: Samsung się wyłącza a Seagate nie. Więc używam Samsunga do tv a Seagate do backupów.

profile.country.PL.title
74adam
Poszukiwacz

mam seagate. Może cos poprawią żeby to zmienić. Nie mam innego hdd aby to zweryfikować. Jak dla mni to wył tv powinien wyłaczyć usb.

leczyjac
Poszukiwacz

W seri W80C/85C po wyłączeniu z pilota, TV się nie wyłącza tylko przechodzi w stan uśpienia. Stąd dysk w dalszym ciągu pracuje. 

profile.country.PL.title
pelsta
Poszukiwacz

Obecnie wszystkie tv po wyłączeniu z pilota przechodzą w stan uśpienia.

profile.country.PL.title
74adam
Poszukiwacz

jest to trochę nielogiczne, powinien w też w stan uśpienia wprowadzić dysk. Przy wł tv wybudzałby go z drzemki. Tak to tv w stanie uśpienia nie pobiera 0,5W lecz razem z dyskiem 4-5W. Nie jest to rozwiązanie proekologiczne, a po każdorazowym wyłączeniu tv nie uśmiecha mi sie siegać i wypinać dysk. Przez rok dysk włączony 24h zużyje z 9kW. Część wprawdzie będzie podczas pracy tv ale telewizorvmam więcej wyłączony niż włączonyw ciagu doby. Chciałbym aby  to Sony zminiło, takie małe życzenie:-). (przy okazji nie mogę się doczekać aktualizacji dot. nagrywania hdd)

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

W serii KDL-HX było tak, że po wyłączeniu TV dysk pracował przez ok. 5 min minut i dopiero się wyłączał.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
mdg_80
Użytkownik

stary temat ale wątek ten sam, mam XF9005 i dysk hdd Toshiba i po wyłączeniu dysk ciągle pracuje mało tego on co kilka chwil się rozpędza i zatrzymuje. Jest to irytujące bo jakiś dźwięk co chwilę wydaje. Czy ktoś znalazł patent aby dysk jednak a raczej zasilanie USB było odcinane po wyłączeniu TV a raczej jego uśpieniu? (ja wszystkie możliwe opcje w tv powyłączałem, które by mogły wybudzać tv w celu jakichś aktualizacji (a to EPG soft itp..)

profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

Niestety tak to zostało zaprojektowane i z tego co wiem to nie ma żadnego rozwiązania. Jedyna rada to switch usb z kontrolą zasilania. 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Support pisze:

Niestety wspomniana funkcja nie została wprowadzona na przestrzeni ostatnich lat, wciąż jest sytuacja, że gdy telewizor odbiera dane EPG w trybie czuwania, podłączony dysk USB HDD może pracować lub wskaźnik LED urządzenia może świecić.

Pozdrawiam