Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mój telewizor to KD-65XD9305 od jakiegoś czasu użytkuję telewizor wraz ze słuchawkami WH-1000XM3. Do połączenia telewizora ze słuchawkami używam transmitera bluetooth który w telewizorze jest podłączony do optycznego portu SPDIF. Podczas zwykłego oglądania TV jaki i podczas oglądania netflixa, hbo go jaki i dreamplayer, dźwięk jest odtwarzany w słuchawkach prawidłowo. Problem z dźwiękiem w słuchawkach występuje jedynie gdy próbuję obejrzeć film poprzez aplikację KODI. Problem z dźwiękiem dotyczy jedynie słuchawek. W głośnikach dźwięk jest prawidłowy, dlatego myślę, że z jakiegoś powodu KODI nie wysyła dźwięku do optycznego wyjścia Audio SPDIF? Czy ktoś ma jakiś pomysł jak zmusić KODI aby wysyłało dźwięk do wyjścia SPDIF? Moja wersja KODI to 18.5
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Chodzi tu bardziej o wyjście niż wejście i niestety u mnie nie ma możliwości wyboru wyjścia. Twoja podpowiedź naprowadziła mnie natomiast na rozwiązanie za co Ci jestem bardzo wdzięczny. Problem rozwiązało u mnie wyłączenie w ustawieniach KODI opcji Zezwalaj na przekazywanie dźwięku. Opcja ta powoduje to, że do wyjścia SPDIF w telewizorze przekazywany jest skompresowany dźwięk bezpośrednio z filmu. Najwidoczniej kodeka z filmu nie obsługuje transmiter bluetooth lub moje słuchawki.
Czy próbowałeś w ustawieniach audio z poziomu KODI? Tam powinien być wybór z jakiego źródła ma być odtwarzane.
Chodzi tu bardziej o wyjście niż wejście i niestety u mnie nie ma możliwości wyboru wyjścia. Twoja podpowiedź naprowadziła mnie natomiast na rozwiązanie za co Ci jestem bardzo wdzięczny. Problem rozwiązało u mnie wyłączenie w ustawieniach KODI opcji Zezwalaj na przekazywanie dźwięku. Opcja ta powoduje to, że do wyjścia SPDIF w telewizorze przekazywany jest skompresowany dźwięk bezpośrednio z filmu. Najwidoczniej kodeka z filmu nie obsługuje transmiter bluetooth lub moje słuchawki.