anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KODI problem z SPDIF

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
gienek_pa
Użytkownik

KODI problem z SPDIF

Witam.

Mój telewizor to KD-65XD9305 od jakiegoś czasu użytkuję telewizor wraz ze słuchawkami WH-1000XM3. Do połączenia telewizora ze słuchawkami używam transmitera bluetooth który w telewizorze jest podłączony do optycznego portu SPDIF. Podczas zwykłego oglądania TV jaki i podczas oglądania netflixa, hbo go jaki i dreamplayer, dźwięk jest odtwarzany w słuchawkach prawidłowo. Problem z dźwiękiem w słuchawkach występuje jedynie gdy próbuję obejrzeć film poprzez aplikację KODI. Problem z dźwiękiem dotyczy jedynie słuchawek. W głośnikach dźwięk jest prawidłowy, dlatego myślę, że z jakiegoś powodu KODI nie wysyła dźwięku do optycznego wyjścia Audio SPDIF? Czy ktoś ma jakiś pomysł jak zmusić KODI aby wysyłało dźwięk do wyjścia SPDIF? Moja wersja KODI to 18.5

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
gienek_pa
Użytkownik

Chodzi tu bardziej o wyjście niż wejście i niestety u mnie nie ma możliwości wyboru wyjścia. Twoja podpowiedź naprowadziła mnie natomiast na rozwiązanie za co Ci jestem bardzo wdzięczny. Problem rozwiązało u mnie wyłączenie w ustawieniach KODI opcji Zezwalaj na przekazywanie dźwięku. Opcja ta powoduje to, że do wyjścia SPDIF w telewizorze przekazywany jest skompresowany dźwięk bezpośrednio z filmu. Najwidoczniej kodeka z filmu nie obsługuje transmiter bluetooth lub moje słuchawki.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
camind
Poszukiwacz

Czy próbowałeś w ustawieniach audio z poziomu KODI? Tam powinien być wybór z jakiego źródła ma być odtwarzane.

profile.country.PL.title
gienek_pa
Użytkownik

Chodzi tu bardziej o wyjście niż wejście i niestety u mnie nie ma możliwości wyboru wyjścia. Twoja podpowiedź naprowadziła mnie natomiast na rozwiązanie za co Ci jestem bardzo wdzięczny. Problem rozwiązało u mnie wyłączenie w ustawieniach KODI opcji Zezwalaj na przekazywanie dźwięku. Opcja ta powoduje to, że do wyjścia SPDIF w telewizorze przekazywany jest skompresowany dźwięk bezpośrednio z filmu. Najwidoczniej kodeka z filmu nie obsługuje transmiter bluetooth lub moje słuchawki.