Podziel się wrażeniami!
Odtwarzacz Blu-ray sony nie załącza tv przez bravia sync, z poprzednim tv kd-8509c nie było takich problemów, czy winny jest kabel hdmi ? A może co innego? Wogóle tv nie wykrywa Blu-ray. Nagranego filmu na HDD nie da się przewinąć, po sekundzie jest stopklatka, odtwarzanie jest prawidłowe. Czy macie jakieś sugestie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
@w26rysiek na początek znajdź w ustawieniach urządzenia, pamięć, pamięć współdzielona i następnie usuń dane pamięci podręcznej.
Pozdrawiam
Witam,
jaki model odtwarzacza Blu-ray posiadasz?
Pozdrawiam
Sony BDP 490 3D
Witam,
Przywróć ustawienia fabryczne odtwarzacza.
Pozdrawiam
Dzięki za podpowiedź. Działa. Reset ustawień odtwarzacza pomógł.
Pozostał tylko problem przewijania na podglądzie filmu nagranego na HDD. Można przewijać tylko trzymając wciśnięty przycisk przewijania, skoki filmu po 8sekund. Przewijanie z szybkością 1x, 2x, 3x niemożliwe. Po kilku sekundach występuje stopklatka. Zarejestrowałem ponownie HDD w starym telewizorze KD-X55C8509 i tam ten problem nie występuje.
Witam,
Czy wspomniany film który odtwarzasz z HDD to materiał wcześniej nagrany z TV naziemnej/satelitarnej czy materiał z komputera/internetu?
Pozdrawiam
ilm jest nagrany na
Film jest nagrywany na bieżąco z tv naziemnej, to znaczy zaraz po zarejestrowaniu HDD w tv 65XH9505, oczywiście przypadkowy z dowolnego programu, na próbę czy wszystko jest w porządku. I w ten sposób wyłapałem ten błąd. Po wyrejestrowaniu z nowego tv przenoszę dysk do starego tv, rejestruję ponownie, nagrywam film i sprawdzam odtwarzanie. I na starym tv jest wszystko w porządku tzn. przewijanie na podglądzie z szybkościami 1x, 2x, 3x, działa i mogę tak przewijać cały film. Na nowym tv po trzech "skokach" filmu następuje zatrzymanie, stopklatka i zawieszenie dysku. Nic nie pomaga wciskanie klawiszy pauza, start czy innych. Trzeba wyjść z odtwarzania do programu telewizyjnego i ponownie wrócić do odtwarzania, aby HDD reagował na komendy z pilota.
Witam,
@w26rysiek na początek znajdź w ustawieniach urządzenia, pamięć, pamięć współdzielona i następnie usuń dane pamięci podręcznej.
Pozdrawiam
Mam rozwiązanie usunięcia wszelkich problemów z telewizorem. Sprzedać
Jak dobrze mądrego posłuchać.
A więc wszyscy z forum sprzedajemy telewizory!