anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony XF9005 tryb HDR w XBOX ONE S

profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

Sony XF9005 tryb HDR w XBOX ONE S

Witam,
Po uruchomieniu gry wyłącza się tryb w TV HDR a gdy przejdę do np. ustawień w konsoli tryb HDR powraca. Zauważyłem również gdy mam włączony streaming (laptop+Win10) to tego problemu nie mam tzw. cały czas jestem w trybie HDR. W ustawieniach TV HDR jest włączony jak i ustawieniach konsoli wszystko jest ok. Posiadam XBOX One S + Sony XF9005. Wszystko zaaktualizowane do najnowszej wersji. Dodam jeszcze informację, że podczas stremingu w ustawieniach TV obrazu po wyłączeniu HDR i włączeniu obraz się przełącza a przy wyłączonym streamingu jakby ta opcja nie reaguje..

Tagi (1)
13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

Spoiler
Spoiler

No ale to nie jest tak, że każdy model XF9005 świeci tak samo? 

profile.country.PL.title
DawidP1
Użytkownik

No nie niestety tak nie jest jedna matryca ucieka w stronę koloru niebieskiego i inną w czerwony lub zielony i każda matrycę kalibruje się osobno może pasować do Twojego ale może i pogorszyc zazwyczaj to drugie. Ten model ma bardzo dobre kolory fabryczne jeżeli nie satysfakcjonuje Cię obraz zostaje kalibracja przepisywanie punktów bieli z innego telewizora jest strata czasu, ja swojego nie mam skalibrowanego więc sam rozumiesz nie mam co Ci pokazać. Pozdro

profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

Ok, zrobię tak samo i powrócę do ustawień fabrycznych. 

profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

Ustawienia fabryczne ustawień obrazu do trybu gry nic nie wniosły. 

Może i gry uruchamiają się w trybie HDR ale efekt obrazu który można uzyskać po włączeniu streamingu w konsoli jest lepszy. W Farcry 5 niebo, promienie wtedy wyglądają imponująco. Szkoda, że w żaden sposób tego efektu nie mogę uzyskać bez włączonego streamingu..