anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

STEROWANIE DEKODEREM TV SAT 4K ULTRABOX CANAL+ POPRZEZ PILOT SONY (ANDROID 9 , TV AG9)

profile.country.PL.title
MaciekAG9
Poszukiwacz

STEROWANIE DEKODEREM TV SAT 4K ULTRABOX CANAL+ POPRZEZ PILOT SONY (ANDROID 9 , TV AG9)

Witam, 

Jedną z zalet aktualizacji do najnowszej wersji systemu Android 9 Pie dla modelu AG9 miała być możliwość sterowania dekodera tv satelitarnej przez pilota SONY. Niestety wielokrotnie przeprowadzone próby konfiguracji zgodnie z instrukcją nie przynoszą oczekiwanego efektu. Pilot blokuje się na klawiszach programowych , sterowanie dekoderem nie działa i trzeba resetować ustawienia tej funkcji , aby powrócić do podstawowego sterowania telewizorem . Topowy TV Sony i topowy dekoder tv sat na rynku pomimo deklaracji NIE WSPÓŁPRACUJĄ ZE SOBĄ.

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem lub ma info , czy będzie jakaś aktualizacja oprogramowania w tym zakresie?

Posiadam poprawnie podłączony zestaw SONY AG9 + amplituner DENON (po ARC) + DEKODER 4K ULTRABOX CANAL+ . Tv jest zaktualizowany do ANDROID 9

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

aby wspomniana funkcja działała poprawnie, należy przeprowadzić konfigurację pilota z telewizorem i określić, który dekoder jest podłączony. Jeśli konfiguracja przebiegła pomyślnie, a pilot nadal nie działa poprawnie, skontaktuj się z najbliższym centrum serwisowym.

Informację, jak przeprowadzić konfigurację pilota znajdziesz w instrukcji obsługi dołączonej do telewizora.

Najbliższe centrum serwisowe znajdziesz tutaj: https://locator.sony/pl_PL/servicecenters/

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Piotr.Kummer
Użytkownik

Też mam ten problem. Mam Sony KD-85XG8596 i skonfigurowałem funkcję Apple HomeKit. Dekoder 4K Ultrabox  wyłącza się razem z tv i amplitunerem, ale już włączyć się nie chce.