Podziel się wrażeniami!
Witam, jestem posiadaczem tv 50w809c. jak wieszkość wie posiada on bluetooth jednak nie łączy się z urządzeniami które próbuję sparować/połączyć.
pierwsza na testy wpadła mi w ręce mysz z odbiornikiem na usb, niestety nie działa bez podłączonego odbiornika do usb. po podłączeniu odbiornika działa...
drugie urządzenie klawiatura z myszką w zestawie, efekt jak wyżej.
naszła mnie ochota na dualshock 4 który obsługuje w/w tv ale nadal obawiam się czy uda się go połączyć bez użycia zewnętrzego odbiornika podłączonego do usb, gdyż urządzeń jest wiele aż w końcu zabraknie mi usb do ich podłączenia.
moje pytanie jest takie: czy uda się skomunikować dualshock 4 z tym tv bez użycia usb w telewizorze?
i jeszcze jedna prośba, czy ktoś mogłby wskazać elektroniczną pełną instrukcję obsługi tego telewizora, bo w te papierowej mogę przeczytać o tym jak włączyć/wyłączyć i jak rozpakować tv.
pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witamy ponownie,
Urzadzenia, które Pan podłączał, jeśli mają adapter USB nie są urządzeniami Bluetooth .
Dualshock 4 dziala poprzez Bluetooth. Należy wejść w ustawienia TV i odnaleźć kafelek Dualshock 4, a następnie dodaj kontroler. W kontrolerze wciskamy zgodnie z instrukcją przyciski Share i PS. Gotowe!
Inne urządzenia Bluetooth podłączamy w Ustawienia/ Ustawienia Bluetooth/ Lista urządzeń/ Dodaj akcesoria. Należy też uruchomić parowanie w urządzeniu, które chcemy połączyć.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Witamy
temat przekazujemy do Działu Wsparcia Technicznego.
Wrócimy niebawem.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Witam,
Wystarczy poszukać na forum:
Instrukcję masz tutaj:
http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-50W809C
Pozdrawiam
Witamy ponownie,
Urzadzenia, które Pan podłączał, jeśli mają adapter USB nie są urządzeniami Bluetooth .
Dualshock 4 dziala poprzez Bluetooth. Należy wejść w ustawienia TV i odnaleźć kafelek Dualshock 4, a następnie dodaj kontroler. W kontrolerze wciskamy zgodnie z instrukcją przyciski Share i PS. Gotowe!
Inne urządzenia Bluetooth podłączamy w Ustawienia/ Ustawienia Bluetooth/ Lista urządzeń/ Dodaj akcesoria. Należy też uruchomić parowanie w urządzeniu, które chcemy połączyć.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
bardzo dziekuje za odpowiedź. Dziekuje również za wyjaśnienie czym jest a czym nie urządzenie bluetooth.
żeby nie tworzyć zbędnie dodatkowego tematu zapytam
tutaj: Dodałem sobie konto email w:
home->ustawienia->osobiste-> + dodaj konto
do usług google. Chciałem dodać drugie do usług sony i pojawia się komunikat: Wystąpił błąd serwera. (80031073) i jest dwie opcje spróbuj ponownie i anuluj
jak temu zaradzić