anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Xf9005 android 9.0?

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

Xf9005 android 9.0?

Czy do modeli z serii Xf9005 z 2018 przewidziana jest aktualizacja do androida 9?

Tagi (1)
69 ODPOW. 69
profile.country.PL.title
maciejwig
Poszukiwacz

Powiedzcie czy da się w ogole zrobic downgrade ?
Czy czekać cierpliwie na poprawkę.
Jeśli to drugie to w jaki oficjalny sposób zgłosić to do SONY ?

profile.country.PL.title
lokocool
Poszukiwacz

Nie da się. 

Zrób restart do ustawień fabrycznych i ustaw od nowa. 

Powinno pomóc. 

profile.country.PL.title
maciejwig
Poszukiwacz

Robiłem restart do ustawien fazbrycznych dwa razy - nic nie pomogło.
Pytanie jak w tym modelu zrobić restart do ustawien fabrycznych za pomocą klawiszy na obudowie telewizora ?

profile.country.PL.title
Witold_SZ
Użytkownik

U mnie HDMI HEC działa bez najmniejszych problemów z DreamBOX oraz Onkyo. Całe sterowanie głośnością, kanałami jest po HDMI z każdego pilota, w zależności co jest źródłem obrazu. Jedynie czego się można czepić to gdy źródłem jest streaming z XF9005 to muszę użyć pilota tylko TV Sony aby przepiąć się na Dreamboxa.

Zanim zaczniesz coś robić przy TV to sprawdź ustawienia HDMI na dekoderze CP. Jak miałem to badziewie to tam się cuda czasami działy. Następna opcja to fw TV można zdaje się jeszcze raz załadować.

..koniecznie po załadowaniu nowego androida należy TV wyłączyć fizycznie od zasilania -> jeśli tego nie zrobiłeś to przywracanie ustawień fabrycznych średnio działa i bo tak masz zawaloną pamięć śmieciami. 

profile.country.PL.title
maciejwig
Poszukiwacz

U mnie przed aktualizacją HDMI HEC też działało bezproblemowo. W dekoderze CP mam dwa ustawienia odnośnie HDMI HEC i są dobrze ustawione.  Odłączałem kilkukrotnie wtyczkę z gniazdka w tv. Tak jak pisałem wcześniej z pilota od BR też nie działa sterowanie (Wyłączanie) reszta ok

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

a u mnie po aktualizacji wyskakuje często górny pasek informacyjny, wszystko juz sprawdziłem kabel, ustawienia fabryczne, zmiana źródła , i nadal wyskakuje pasek nawet co parę sekund..... wkurzające to jest

profile.country.PL.title
maciejwig
Poszukiwacz

U mnie kilka razy też zdażyło się, że wyskoczył ten pasek...

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

ja sobie poradziłem , po zresetowaniu do ustawień fabrycznych wyłącz TV z prądu na 10 min, zauważyłem też że po aktualizacji nie miałem możliwości wyłączenia paska info w menu po tej operacji się pojawiła ta funkcja . Teraz testuje z włączonym paskiem info a wrazie czego togo wyłączę

profile.country.PL.title
Witold_SZ
Użytkownik

..czyli kolejny raz potwierdza się, że po instalacji odbiornik musi zostać fizycznie odłączony od zasilania.

profile.country.PL.title
biciu45
Użytkownik

dokładnie,  z tego wychodzi że samo  przywracanie do ustawień fabrycznych nie powoduje że czyści się system