Podziel się wrażeniami!
Witam
Proszę oficjalnie, aby Sony Polska ustosunkowała się do informacji z zagranicy a mianowicie seria XH90 według źródeł z zagranicy (jak również support Sony w USA potwierdza) nie otrzymają aktualizacji do VRR!!
Użytkownik polskiego forum HDTV również potwierdził (poprzez support Sony), iż nie będzie aktualizacji firmware do VRR w oprogramowaniu dla XH90.
Jak dla mnie SZOK!!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Temat zamykam gdyż Sony oficjalnie potwierdziło (i sprostowało informacje) m.in Vinectowi na kanale YT że zostanie wprowadzone VRR w przyszłych aktualizacjach.
Dziękuje wszystkim za dyskusję
Witam,
na forum nie udzielamy informacji na temat przyszłych aktualizacji oprogramowania sprzętowego. Wszelkie tego typu informacje zamieszczane są na naszej stronie internetowej https://www.sony.pl/
Jeżeli masz wątpliwości, skontaktuj się z naszym Supportem przez formularz: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694
Pozdrawiam
Z całym szacunkiem ale tutaj podajecie że VRR będzie jako przyszła aktualizacja https://www.sony.pl/electronics/telewizory/xh90-series/specifications
natomiast support sony poinformował że tego wsparcia nie będzie.
cytuje rozmowę użytkownika sony hdtv polska
Juan (10.01.2021, 15:09:17): Thank you for contacting Sony Video Chat support. My name is Juan. I’ll be assisting you today.
Me (10.01.2021, 15:09:42): Hi do I have to rewrite question ?
Juan (10.01.2021, 15:09:49): Hello Tomasz .
Juan (10.01.2021, 15:10:10): The VRR and ALLM are not available.
Me (10.01.2021, 15:10:19): But they will be ?
Juan (10.01.2021, 15:10:19): As a costumer I understand the gravity of the situation. I wish I had information on that. I take it as a valuable feed back and let our team know.
Me (10.01.2021, 15:10:51): The x900h was advertised that he will get in software update those features
Juan (10.01.2021, 15:11:27): Yea it was advertise but , as per up date it will not available.
Me (10.01.2021, 15:12:01): So how i can return the tv?
....
Chciałbym się dowiedzieć jak w końcu będzie ponieważ najpierw reklamowany jest Wasz telewizor jako zgodny z nowymi konsolami, a teraz wychodzi że nie będzie. Trochę to zakrawa o towar niezgodny z umową (nie posiadający istotnej funkcji wymienionej w specyfikacji).
Jestem wkurwi.ny ze wogole kupiłem tv 75xh9096 firmy sony a mam 43 lata i nigdy nie zaglądałem iż na nich produkty.Na community w LG czy to Samsung to niema tam tyle problemów co z tym gownem jakim jest firma sony.Bede każdemu odradzał jaki kolwiek złomo-szpet tej firmy
Szanowne Sony,
To co aktualnie się dzieje to globalne oszustwo firmy SONY. Wasze materiały marketingowe jak i dane techniczne, w momencie kiedy kupowałem ten TV jasno mówiły że VRR i ALM będzie dostarczone w przyszłej aktualizacji. Tylko dlatego kupiłem ten TV. W świetle aktualnych działań Sony, zamierzam zwrócić natychmiast ten TV. Co więcej SONY popełniło przestępstwo, i to poważne.
Proszę aby Sony Polska przestawiła rzeczowe oficjalne informacje dotyczące tej sytuacji a w razie potwierdzenia, przedstawiło procedurę zwrotu. Mój TV jest z listopada 2020, więc jestem jeszcze w okresie rękojmi.
W innym wypadku zgłoszę to zdarzenie w prokuraturze, co radzę również innym użytkownikom tego TV.
Podejrzewam również, że Sony otrzyma zaraz zbiorowy pozew.
Zawiodłem się na was i straciłem zaufanie, a wy klienta.
Witam, kupiłem Tv właśnie dla VRR. TV Sony XH90 miał rekomendacje firmy Sony jako posiadający właśnie te ulepszenia teraz lub w aktualizacjach .hdmi2.1 120hz.VRR.ALLM.Oraz będący jako idealny po konsole nowej generacji.
Jeśli byłaby możliwość zwrotu tv to z chęcią bym go oddał,chociaż nie mam z nim problemów technicznych puki co.
Podpinam się do tematu. To kolejne, złe informacje jeśli chodzi o tą markę, mam nadzieje, że nie okażą się prawdziwe. Najpierw ogromne problemy z oprogramowaniem (które na szczęście ustąpiły u mnie po ostatniej aktualizacji), a teraz niby brak obiecanego VRR? To za co ja płace 5500zł? Za tą cene miałbym dwa Samsungi, może z troche gorszym obrazem (chociaż tego nie jestem wcale pewny) ale na pewno nie miałbym tyle bólu głowy związanego z nowym sprzętem. Wysłałem zapytanie o brakujące funcje bezpośrednio do nich. Poinformuje was a jeśli sami coś wiecie na ten temat to również proszę o wpis na tym forum. Pozdrawiam
Dzwoniłem do supportu i nie dowiedziałem się niczego. Usłyszałem jedynie że "jak się pojawi to będzie". Tyle jest wart ten wasz support.
Żądam oficjalnego stanowiska Sony Polska w sprawie aktualizacji dla telewizorów z serii xh90.
Śmierdzi to oszustwem.
Prezentacja telewizora na oficjalnym kanale Sony Support z 11 września 2020.
Tu akurat nawet nie ma słowa o tym, że VRR "będzie w przyszłości", po prostu jest wymienione jako jedna z funkcji (1:40 i dalej):