Podziel się wrażeniami!
Witam
Od pewnego czasu na fotkach pojawiają mi się w tych samych miejscach kilka czarnych punktów i coś w kształcie krótkiej nitki (ok 2 mm). Efekt jest ten sam z różnymi obiektywami stąd przypuszczenie, że brudna jest osłona matrycy.
Jak w bezpieczny sposób wyczyścić osłonę matrycy w A300. Opcja z menu nie daje rezultatów
ale irytują paprochy patrząc przez wizjer http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
tak się zastanawiam wszyscy dmuchamy i szorujemy a czy byłby problem "zasysania" tych śmieci z matrycy i lustra? - przecież to prościej zrobić niż rozdmuchiwać po aparacie te śmieci?
odkurzaczem? czy masz lepszy pomysł ?:>
Odkurzacz to oczywiście jest jakieś rozwiązanie, ale to troszkę niebezpieczna sprawa...jak ktoś lubi ryzyko i kombinowanie z budową małych ssawek...
Mnie czyszczenie matrycy zajmuje mniej niż minutę - efekty mnie zadowalają, nie widzę sensu żeby bawić się z rurami itp.
Poza tym wydmuchanie gruszką usuwa paprochy poza aparat - nie zgadzam się z teorią, że są one tylko rozdmuchiwane po komorze lustra.
jak w instrukcji. celujesz bagnetem w ziemie i dmuchasz profesjonalną gruszką z apteki.
zdecydowanie polecam gruche
Starosta napisał(a):
zdecydowanie polecam gruche
kris napisał(a):
pod warunkiem, że ma się paproszki na matrycy
gnembon napisał(a):
brudna matówka na szczęście nie wpływa w żadnym stopniu na zdjęcia
Misi3q napisał(a):
gnembon napisał(a):
brudna matówka na szczęście nie wpływa w żadnym stopniu na zdjęcia
Ubiegłeś mnie ... Chciałem sie zapytać właśnie o wpływ matówki na zdjęcia ... Dzięki za odpowiedz...