Podziel się wrażeniami!
Tak jak w temacie max nagrałem 14 min filmu HD i wyskoczyła informacja o przegrzewaniu się i aparat wyliczył się by ostygnąć ma ktoś tak podobnie? obiektyw standard 18-55 popróbuję jeszcze z inna karta ale to masakra 15min i koniec nagrywania >???
Gucio50 napisał(a):
Film AVCHD
Karta SanDisk 16GB Extreme III, speed 30GB/s
kris napisał(a):
bo ja niedawno robiłem taki test, puściłem nagrywanie i dotarłem do 29 minut.....karta SONY MS-HX
Przydałyby się z trzy takie karcioszki Jeśli chodzi o samo nagrywanie filmów, to normalną sprawą jest samo nagrzewanie. Przed ostatnimi wyborami na prezydenta miasta zorganizowano debata. Mój kolega z jednej z lokalnych gazet nagrywał wszystko canonem 5d mII i jak wyjął kartę po wyłączeniu aparatu to mielismy miniaturowego grilla. Szkoda tylko że kiełbasek nikt nie miał Cieszę się, ze lustra nagrywają w bardzo dobrej jakości, jednak (tak jak napisał Kris) wciąż są to aparaty fotograficzne i nie można o tym zapominać. Jeśli już ktoś ma tak duże ciśnienie na nagrywanie, to lepszym rozwiązaniem byłby chyba Nex
Panowie,nie chodzi by wymagac od aparatu jakosc kamery bo to oczywiste ze A55 to aparat z funkcja nagrywania a nie odwrotnie.Zrobilem testy mojej 55 i nie udalo mi sie nagrac z reki z wl. stabilizacja wiecej jak 6 min z wyl. 10 min w temp ok 20 stopni.Piszecie o kartach jakich uzywacie ,czy ma to jakis wplyw na dlugosc nagrania (grzania)?Zastanawia mnie czy w temp. 30-35 stopni (nie trzeba jechac do Egiptu bo u nas w lipcu takie mamy)chodzac z wl. aparatem i robieniu zdjec grzanie nie bedzie mialo wplywu na jakosc fotek..A na urlopie w Egipcie dobrze by wiedziec czy wogole wlaczyc nagrywanie ktore po minucie wylaczy nam aparat na kilka minut co spowoduje ze zdjecia piramid zamiast w albumie poogladam na Discovery Zalezy mi na tym by poznac jego ograniczenia i maksymalnie wykozystac mozliwosci.
schnizer540 napisał(a):
Panowie,nie chodzi by wymagac od aparatu jakosc kamery bo to oczywiste ze A55 ... ... ...
Jaki mam to wynika z postu i stety mam 55.Ja z godnoscia mam zamiar robic jak najlepsze zdjecia ,by tak bylo trzeba poznac sprzet i byc swiadomym jego wad i ograniczen a nie podniecac sie jaki to on najnowszy i najlepszy.Co do KODAKA to ktory model polecasz?chyba z Kodaka byl skok do 55,co ?zart...
Tak sobie czytam te Wasze egipskie rozważania - zakładacie, że tam będzie ciepło...ale nie zakładacie, że to ciepło bierze się ze Słońca......będzie więc i jasno
Jak można obawiać się o przegrzanie matrycy przy czasach rzędu 1/1000 i krótszych
Logiki trochę brakuje...ja w Tunezji byłem i musiałem bardzo często przymykać zoomy o stałym świetle f/2.8 bo niestety przejarka wychodziła....a migawka w A700 ma 1/8000.
I na taka odpowiedz czekalem brak logiki pewnie z braku doswiadczenia ,dzieki