anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A55 Pytania

oldguest
Początkujący

A55 Pytania

1. Kiedy będą dostępne
2. Potrzebuje obiektywu z około 15x zoomem jasnego gdyż często fotografuje nagrywam filmiki z samolotów / helikopterów. Co prawda mam ograniczony budżet więc nie stać mnie na obiektyw za 5000zl a prawdę pisząc niestety nie siedzę za bardzo w temacie obiektywów i nie znam się aż tak.
3. Jak działa GPS czy są problemy ze złapaniem sygnału itp.

Pozdrawiam

69 ODPOW. 69
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Dodam tylko, że można się rozejrzeć w ofercie niezależnych producentów...np. Sigma 50-500, 120-400 czy Tamron 200-500.

Nie wolno absolutnie zapominać o produktach Minolty - 100-300 APO (D), 100-400 APO - fajne obiektywy i niezbyt drogie jak na możliwości.

Jamajka------
Początkujący

:)
wczoraj byłam na Madison Ave na Manhattanie w OGROMNYM salonie Sony spytać o A55, gdyż jestem tu do 6.10 i miałam nadzieje, że przed powrotem do Polski uda mi się kupić aparat tutaj, niestety w sklepie powiedzieli mi ze A55 będzie w sklepie dostępne około 15.10 :(
no trudno chyba kupie w Polsce...ale wyjdzie drożej

chociaż zastanawiam sie nad A33, jest 100$ tańszy, no ale jednak A55 posiada kilka rzeczy lepszych, więc sama nie wiem już

pozdrawiam :c56

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Zakup w stanach super sprawa jeśli chodzi o cenę, gorzej że nie masz gwarancji działającej w Polsce, brak języka polskiego pominę bo pewnie nie stanowi problemu ;)

oldguest
Początkujący

Jamajka napisał(a):

:slight_smile:
niestety w sklepie powiedzieli mi ze A55 będzie w sklepie dostępne około 15.10 :(
no trudno chyba kupie w Polsce...ale wyjdzie drożej

Nie orientujesz się czy A55 i inne aparaty zakupione w stanach maja menu również w PL

Akurat tak sie składa ze mój pierwszy aparat Sony pochodził ze stanów w zasadzie mógł bym sobie sprowadzić coś (choć nie mam w tej chwili nikogo w US ale to mniejszy problem) poza tym jest to dla mnie bardzo korzystne finansowo. Zresztą myślałem nad HX5 który uczynił by mnie około 500zl. No ale zależny mi na A55 co prawda i tak kupie go w Polsce. Choć dodatki jakie dostałem w stanach były zajefajne. Aż szkoda że w Polsce klient nie jest tak traktowany. No ale serwis i instrukcja wiadomo. W tamtych czasach nie moglem zdobyć PL poza tym samo posiadanie cyfrówki to już było coś.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

mno napisał(a):

Nie orientujesz się czy A55 i inne aparaty zakupione w stanach maja menu również w PL

Aparaty Sony nie dedykowane na rynek europejski nie mają menu po polsku, ani gwarancji honorowanej w Europie.

------------------------------
fotoamator
Jamajka------
Początkujący

dziękuje za wszelkie wcześniejsze informacje :)

mam jeszcze jedno pytanko: jaka karta pamięci do A55?

na stronie sony są jest ich wiele... (czy musi to być karta sony?)
- karta Memory Stick™,a może karta pamięci SD?
Z tego co czytam to chyba Karta Memory Stick PRO-HG Duo HX jest akurat dla A55, ale czym różni się od SD-SDHC ? wiem że obie pasują do A55, a jaką WY byście mi polecili?
z góry dzięki za info!

p.s. A55 w sklepie B&H na Manchattanie będzie 12-14.10 :)

oldguest
Początkujący

Stick PRO-HG Duo HX - działa bardzo dobrze nawet w A900.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

jaką kartę?
Szybką i oryginalną.
Jakiej firmy? SONY, Lexar, Sandisk.
Jaki format? Ten, który jest dla Ciebie lepszy

Początkujący

No właśnie kupując karte do H50 kupiłem dośc szybką kartę Sandiska z myślą o przyszłości FULL HD itp ale mam co prawda tylko 4gb. Ile minut filmu nagra się oraz jaka ilość zdjęć zmieści się na karcie (Jpeg oraz Raw).

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Wg opisu Sony, na 4GB:
standard 781
Fine 548
RAW+jpg 154
RAW 220

film
AVCHD 28:30
MPEG4 140x1080 41:40
640x480 2:31:10