Podziel się wrażeniami!
1. Kiedy będą dostępne
2. Potrzebuje obiektywu z około 15x zoomem jasnego gdyż często fotografuje nagrywam filmiki z samolotów / helikopterów. Co prawda mam ograniczony budżet więc nie stać mnie na obiektyw za 5000zl a prawdę pisząc niestety nie siedzę za bardzo w temacie obiektywów i nie znam się aż tak.
3. Jak działa GPS czy są problemy ze złapaniem sygnału itp.
Pozdrawiam
a ja pozwolę sobie na wrzucenie screenu z instrukcji, można zobaczyć różne rozmiary kart:
film:
http://img691.imageshack.us/img691/904/filmbc.jpg
foto:
http://img440.imageshack.us/img440/2601/fotozk.jpg
dzięki!!!
Na optycznym znalazłem opis o wadzie przy filmowaniu A33 i A55 jaką jest mocno nagrzewająca się matryca a co za tym idzie wyłączania się aparatu.
Daję to trochę do myślenia przy zakupię tych puszek
link:http://www.optyczne.pl/3365-nowo%C5%9B%C4%87-Problemy_z_Sony_A33_i_A55.html
Masz zamiar filmowac bez przerwy 6/9 minut z włączoną stabilizacją?(bez statywu)
Wydaje mi się, że przegrzanie się nie będzie chyba jednak zbyt częstym zjwaiskiem.
ikar39 napisał(a):
Na optycznym znalazłem opis o wadzie przy filmowaniu A33 i A55 jaką jest mocno nagrzewająca się matryca a co za tym idzie wyłączanie się aparatu.
Daję to trochę do myślenia przy zakupię tych puszek
Wszystko rozumiem tylko większość amatorów takich jak ja używa aparatów częściej w wakacje,ja przeważnie wyjeżdżam za granicę gdzie temperatury są w granicach 40 stopni a zimą 27 stopni,i tu moje obawy czy w ogóle da się coś nakręcić w takich temperaturach,powiedzmy że nakręcam jakąś fajną scenkę a tu po 5minutach aparat mi się wyłączy,a żonie powiem: sorry kochanie ale nagramy filmik jak się ochłodzi.. trochę dolina.
A co do nikona d7000 to nagrywa 20min ale z stabilizacją bo ma w obiektywie
w wizjerze/na ekranie pojawia się specyficzna ikonka (instrukcja obsługi pokazuje jaka), która Cię informuję o tym, że sprzęt zaczyna się przegrzewać. Co za problem wyłączyć, odczekać chwilę i nakręcić dalej ?
video w DSLR to dodatek, tak jak foto w kamerach. Do dzwonienia jest telefon, do kręcenia kamera, do zdjęć aparat. Mimo, że komórką można zrobić wszystkie te trzy rzeczy to jednak ludzie z jakichś powodów kupuję resztę gratów, a producenci kamer dalej produkują kamery....
jeśli zależy Ci na wakacyjnych długaśny słitaśnych filmach - polecam zakup kamery.
ikar39 napisał(a):
A co do nikona d7000 to nagrywa 20min ale z stabilizacją bo ma w obiektywie
ikar, a ja myślę że szukasz dziury w całym.
Nie szukam dziury w całym tylko lubię mieć jasną sytuacje,przymierzając się do kupna FJ,sprzedawca zachwala jaki to dobry aparat,cytuję kręci filmy w full hd ma ciągły AF przy nagrywaniu filmów itd.ale już nic nie wspomniał o nagrzewającej się matrycy przy wyższych temperaturach,mogli by napisać że aparat z możliwością nagrywania filmów,a jest napisane aparat z nagrywaniem filmów, a to już jest różnica,ale już trudno bo już go kupiłem co prawda dla żony tak że raczej nie będzie narzekać :smileyredface:
Ale nie ma różnicy. Oba te wyrażenia mówią to samo, że aparat nagrywa filmy i tak w rzeczywistości jest. Ma swoje ograniczenia, ale to przecież w końcu aparat. Dodatkowo kris podał jak to wygląda u konkurencji, gdzie jak widać jest krócej.ikar39 napisał(a):
aparat z możliwością nagrywania filmów, a jest napisane aparat z nagrywaniem filmów