Podziel się wrażeniami!
Proszę o pomoc. Robiąc zdjęcia RAW a55 nie mogę otworzyć pliku programem który wcześniej używałem do tych zdjęć ImageDataConverterSR pliki RAW robione a100 otwierają się bez problemów. Pliki RAW zrobione aparatem a55 bez problemu otwiera Image Data Converter SR Ver. 3, ale jakość zdjęć widziana na ekranie jest kiepska.
Krótko zdjęcia RAW ALFĄ 55 chcę "wywoływać" ImageDataConverterSR a nie Image Data Converter SR Ver. 3 niestety nie mogę jak to zrobić??
darekjulek napisał(a):
Proszę o pomoc. Robiąc zdjęcia RAW a55 nie mogę otworzyć pliku programem który wcześniej używałem do tych zdjęć ImageDataConverterSR pliki RAW robione a100 otwierają się bez problemów. Pliki RAW zrobione aparatem a55 bez problemu otwiera Image Data Converter SR Ver. 3, ale jakość zdjęć widziana na ekranie jest kiepska.
Krótko zdjęcia RAW ALFĄ 55 chcę "wywoływać" ImageDataConverterSR a nie Image Data Converter SR Ver. 3 niestety nie mogęjak to zrobić??
Pliki RAW otwierane ImageDataConverterSR przy powiększeniu są ostre i przejrzyste jak łza, natomiast po otworzeniu tego samego pliku Image Data Converter SR Ver. 3 nowszą wersją tego nie ma. (Pliki zrobione a100). Pliki RAW zrobione a55 otwieram Image Data Converter SR Ver. 3 ,natomiast starszą wersją tego programu nie mogę. Wywala mi "The file may be coropted"
darekjulek napisał(a):
Pliki RAW otwierane ImageDataConverterSR przy powiększeniu są ostre i przejrzyste jak łza, natomiast po otworzeniu tego samego pliku Image Data Converter SR Ver. 3 nowszą wersją tego nie ma. (Pliki zrobione a100).
darekjulek napisał(a):
Pliki RAW zrobione a55 otwieram Image Data Converter SR Ver. 3 ,natomiast starszą wersją tego programu nie mogę. Wywala mi "The file may be coropted"
No to kiepsko.....
darekjulek napisał(a):
No to kiepsko.....
Niestety przy sobie nie mam rawów z A55, ale z A350 otwierają się bardzo dobrze. Warto też ustawić w jaki sposób mają być wyświetlane pliki (prawy dolny róg ekranu). Najlepszą jakość uzyskamy dla "Standard Display".