Podziel się wrażeniami!
Witam
Od niedawna jestem psiadaczem 580 z DT 18-55 SAM. Mam jeszcze lampę Minolta 3600 HSSD. Jest to moja pierwsza wcześniej miałem Minoltę Z2.
Moje pytania o to co (jakiej firmy)kupić, czy warto i czy to jest napewno potrzebne:
- osłona przeciwsłoneczna
-filtr UV
- obiektyw (mam zamiar 55-200 SAM) czy jakiś inny
Mam instrukcję w pdf jeśli by komuś była potrzebna.
ja też, ale nie pytaj ile setek ludzi widziałem z SAL 18-70 z założona osłona odwrotnie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/omatko.gif. Zresztą konstrukcja tego typu nie pozwala na wykonanie konkretnej osłony, która spełniałaby swoje zadanie na każdym zakresie.przemopzm napisał(a):
sadam napisał(a):
Małe sprostowanie, żeby Kolega EDO nie biegł do sklepu nie potrzebnie - do obiektywu SAL 1855 NIE JEST dodawana osłona przeciwsłoneczna.
Była dodawana do SAL1870, ale że i tak nikt jej nie używał to przyoszczędzono
To ja jakiś dziwny bo korzystam
Witam ja tez jestem szczesliwym posiadaczem 580 czy ktos wie czy jest juz do niej grip,bo gdzies na mecie wyczytalem ze podejdzie z 550
dar801 napisał(a):
Witam ja tez jestem szczesliwym posiadaczem 580 czy ktos wie czy jest juz do niej grip,bo gdzies na mecie wyczytalem ze podejdzie z 550
Sam się nad gripem zastanawiam do mojej 580. Zamienniki oryginalnego VG-B50AM są w dobrej cenie:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... =grip+a550
a sa moze dostepne wieksze akumulatory niz NP-FM500H??
dar801 napisał(a):
a sa moze dostepne wieksze akumulatory niz NP-FM500H??
A co sadzisz o B50AM orginalnym i nie orginalnym bo w cenie sa roznice a nie wiem jak w jakosci??
Nie widziałem niefirmowego gripa, który by dorównywał oryginałowi. Pomijam kwestie problemów, jakie potrafią występować z niektórymi zamiennikami.
dzieki za rozjasninie umyslu
Mam oryginalny grip do A500, podróbkę do A360 oglądałem, to jak syrenka do mercedesa. Ale pytanie, czy czy jest potrzebny? Nie polecam używania nieoryginalnych akcesorii, bo zaoszczędzone pieniądze mogą być wydane na naprawę. Do swojego obiektywu dokup sobie filtr ochronny lub UV z tym samym zamiarem, dobrej jakości np SONY. Jakość zestawu zawsze będzie tak dobry jak jego najsłabsze ogniwo.