Podziel się wrażeniami!
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i niestety od pewnej awarii mego aparatu zaczynam być członkiem waszego forum.
A więc, aparat mi nie spadł, był dobrze przechowywany, awaria wystąpiła z dnia na dzień.
Kiedy włączam aparat bez adaptera karty aparat chodzi bez zarzutów, mogę robić zdjęcia ( oczywiście bez zapisu bo nie ma włożonej karty ni adapetra - grafika poniżej )
http://i00.twenga.com/fotografia/adapter-kart-pamieci/sony-memory-stick-duo-adaptor-for-compactflash-slot-ad-mscf1-p_371114b.png
Natomiast kiedy włożę Memosry Stick Duo Adaptor (oryginalny SONY) wraz z kartą PRO Dou 4GB, wtedy aparat się zawiesza, lampka w prawym górnym rogu zaczyna się świecić na czerwono i nie można już nic zrobić. Nawet jak przesunę suwak POWER na off ( wył. aparatu ) to dalej jest zawieszony, ekran się świeci itd, żeby wyłączyć trzeba wyciągnąć baterię, albo adapter wraz z kartą.
Wkładałem ojca kartę wraz z jego adapterem z alfy 350 i na przemian z moją i nic nie trybi, natomiast u ojca chodzi i mój adapter z kartą.
Pomóżcie , piszę bo dostałem info że jest takie forum i że mogę gdzieś podać numer. swojego aparatu i pobrać gdzieś darmowo soft.
PLEASE HELP ME
Zajrzyj w gniazdo karty (w aparacie) czy przypadkiem nie masz pogiętych pinów.
może to będzie, to coś tam jest wygięte, ale za cholerę nie wiem czym mam odgiąć tego pina
jakiś pomysł .. ? nóż ? obadamy czy to to.
Ja miałem problem z pinami w czytniku i poradziłem sobie małym cienkim wkrętakiem płaskim, aczkolwiek było łatwo bo czytnik nie jest tak głęboki jak slot CF w aparacie.
Igła lekarska o odpowiedniej średnicy.
Kup w aptece 0,6 i 0,8 któraś spasuje.