Podziel się wrażeniami!
Alfa 550 z lampą HVLF36 robi niedoświetlone zdlęcia gdy głowica lampy jest w poziomie. Wystarczy że nieco uniosę do góry głowicę, tak by zaświeciła się dioda sysnalizująca, a problem znika. W trybie bezprzewodowym ten problem się nie pojawia, jedynie gdy jest na stopce.
Ta sama lampa z KM DYNAX 5D działa bez problemów.
Podejżewam jakiś błąd softu w 550.
O regulacji mocy błysku lampy zewnętrznej w trybie WL było pisane TUTAJ
Tadeusz napisał(a):
A jednak się mylisz. Przecież nie miałoby to sensu. Przynajmniej, jesli chodzi o tryb WL (przy radiówkach - nie wiem )KrzysW napisał(a):
O ile się nie mylę w trybie bezprzewodowym lampa wali na max bez żadnej ingerencji aparatu I
KrzysW napisał(a):
Tryb WL - wireless ( bezprzewodowo ) w mojej A350 nie przekazuje więcej ponad komendę błyśnij. Chciałbym się mylić
KrzysW napisał(a):
Chciałbym się mylić
SZFENDAK napisał(a):
tryb WL jest odzwierciedleniem pracy lampy na sankach aparatu
może wystarczy przeczytać uważnie instrukcję tak aparatu jak lampy
Ale przecież moc błysku możemy ustawić w samej lampie błyskowej na manualuKrzysW napisał(a):
Co tu emulować czy odzwierciedlać ? Z tego co wiem tryb bezprzewodowy dla A350 tylko wyzwala i nie struje mocą błysku.
KrzysW napisał(a):
Z tego co wiem tryb bezprzewodowy dla A350 tylko wyzwala i nie struje mocą błysku.
KrzysW więcej wiary!
Zmusiłem się do zobrazowanie trybu WL z korekcją błysku. Sorry za porywający motyw
wl_0ev.jpgwl_-2ev.jpgwl_+2ev.jpg
Żeby nikt nie mówił, że coś sknociłem, ponownie wykonałem zdjęcie dla korekcji błysku - 2 EV.wl_-2ev_v2.jpg
A ja pokarze inaczej
Jedna scena, różne czasy naświetlania, bez korekty błysku , przysłona 1,4
Tak że jak widać aparat musi sterować mocą błysku na WL
KrzysW napisał(a):
WL to skrót od angielskiego wireless ( bezprzewodowy)
KrzysW napisał(a):
WL uruchamia transmisję radiową