Podziel się wrażeniami!
Witam jak sprawa wygląda z zapisem zdjęć tzn czy tak jak w HX1 po zrobieniu 10 zdjęć aparat zapisuje je 20 sekundy czy można robić zdjęcia ciągłą serią (jakie są jej ograniczenia)
hm, przed chwilą zrobiłem tak - tryb OVF, ustawiłem na seryjne zdjęcia (ekspozycja i ostrośc z pierwszego zdjęcia). Jakieś 45 zdjęć poszło z prędkością maszyny do szycia (można założyć ze te podawane 7kl/s było) potem aparat zaczął robić zdjęcia nieregularnie - mniejwięcej zachowywał się jak Windows któremu zabrakło RAMu
Karta pamięci to SD HC (15MB/s). Zapis do plików JPG, jakość wysoka.
pzdr
focik
Sorki za pytanie, ale nie mogę się powstrzymać
Te zdjęcia seryjne, które tak dzielnie robicie to coś sobą reprezentują? Czy tak po prostu na cel bierzecie sufit, palec na spust i do oporu? :smileytwisted:
Ciekawe kiedy zaczną się posty, na temat żywotności migawki
Więc po ustawieniu na RAW+JPEG zrobiłem tylko 7 zdjęć w trybie Speed Priority ;( W samym RAW 14, potem robił nieregularnie. Karta MS Pro Duo (nie jest napisane jaka prędkość, ale na wikipedii mówią o "160 Mbit/s (20 MB/s)").
Pozdrawiam
Enzo napisał(a):
Więc po ustawieniu na RAW+JPEG zrobiłem tylko 7 zdjęć w trybie Speed Priority ;( W samym RAW 14, potem robił nieregularnie. Karta MS Pro Duo (nie jest napisane jaka prędkość, ale na wikipedii mówią o "160 Mbit/s (20 MB/s)").
specyfikacja napisał(a):
W trybie priorytetu prędkości do 7 kl./s
maks.14 zdjęć w formacie RAW lub 7 w formacie RAW+JPEG lub 32 zdjęcia w formacie
Nie przejmuj się Enzo, w większości wypadków do uchwycenia "tego momentu" wystarczy mniej niż sekunda Ja używam trybu seryjnego i tak tylko do robienia 2 ujęć i sprawdzenia które potem będzie mniej poruszone