anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Speed Priority

oldguest
Początkujący

Speed Priority

Witam jak sprawa wygląda z zapisem zdjęć tzn czy tak jak w HX1 po zrobieniu 10 zdjęć aparat zapisuje je 20 sekundy czy można robić zdjęcia ciągłą serią (jakie są jej ograniczenia)

14 ODPOW. 14
focik-----
Początkujący

hm, przed chwilą zrobiłem tak - tryb OVF, ustawiłem na seryjne zdjęcia (ekspozycja i ostrośc z pierwszego zdjęcia). Jakieś 45 zdjęć poszło z prędkością maszyny do szycia (można założyć ze te podawane 7kl/s było) potem aparat zaczął robić zdjęcia nieregularnie - mniejwięcej zachowywał się jak Windows któremu zabrakło RAMu ;)
Karta pamięci to SD HC (15MB/s). Zapis do plików JPG, jakość wysoka.

pzdr
focik

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Sorki za pytanie, ale nie mogę się powstrzymać ;)
Te zdjęcia seryjne, które tak dzielnie robicie to coś sobą reprezentują? Czy tak po prostu na cel bierzecie sufit, palec na spust i do oporu? :smileytwisted:
Ciekawe kiedy zaczną się posty, na temat żywotności migawki :D

profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz

Więc po ustawieniu na RAW+JPEG zrobiłem tylko 7 zdjęć w trybie Speed Priority ;( W samym RAW 14, potem robił nieregularnie. Karta MS Pro Duo (nie jest napisane jaka prędkość, ale na wikipedii mówią o "160 Mbit/s (20 MB/s)").

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Enzo napisał(a):

Więc po ustawieniu na RAW+JPEG zrobiłem tylko 7 zdjęć w trybie Speed Priority ;( W samym RAW 14, potem robił nieregularnie. Karta MS Pro Duo (nie jest napisane jaka prędkość, ale na wikipedii mówią o "160 Mbit/s (20 MB/s)").

powtórzę mojego posta z początku wątku

specyfikacja napisał(a):

W trybie priorytetu prędkości do 7 kl./s
maks.14 zdjęć w formacie RAW lub 7 w formacie RAW+JPEG lub 32 zdjęcia w formacie

SkywalkerPL
Początkujący

Nie przejmuj się Enzo, w większości wypadków do uchwycenia "tego momentu" wystarczy mniej niż sekunda ;) Ja używam trybu seryjnego i tak tylko do robienia 2 ujęć i sprawdzenia które potem będzie mniej poruszone :slight_smile:

:slight_smile: