anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nagrywanie materiałów 3D na laptopie Vaio.

profile.country.pl_PL.title
vqqq-----
Początkujący

Nagrywanie materiałów 3D na laptopie Vaio.

Witam.
Jestem zainteresowany kupnem laptopa Sony Vaio VPCF13Z1E/B z nagrywarką blu ray. Chcę się zapytać czy nagrywarka w tym modelu umożliwia nagrywanie materiałów (płyt blu ray) w technologii 3D.
Czy do nagrywania materiałów (płyt blu ray) w technologii 3D jest potrzebna specjalna nagrywarka i specjalny program?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
J.

13 ODPOW. 13
oldguest
Początkujący

vqqq napisał(a):

Czy do nagrywania materiałów (płyt blu ray) w technologii 3D jest potrzebna specjalna nagrywarka i specjalny program?

Nagrywarka oczywiście może być "zwykła".

Co do programu to zależy jeśli chcemy montować materiał 3D i dopiero potem nagrać to oczywiście program musi wspierać 3D...

Gotowe pliki 3D można by nagrywać programem który nie musi obsługiwać 3D.

jsobolew
Początkujący

Jeśli jest Pan zainteresowany technologią 3D, to osobiście proponowałbym chwilę zaczekać na model VPCF21Z1E/BI który będzie w pełni wspierać tę technologię. Posiada on wyświetlacz 3D oraz parę okularów, dzięki czemu montując trójwymiarowy obraz mamy rzeczywisty podgląd projektu, no i jednocześnie urządzenie przystosowane do późniejszego odtwarzania stworzonych materiałów. Okulary oczywiście pasują do telewizorów Sony Bravia z funkcją 3D.

Myślę, że funkcja konwertowania w locie dowolnego obrazu do 3D przy pomocy jednego przycisku również się Panu spodoba.

Pozdrawiam

robertweh
Początkujący

Dzień dobry! z okazji mojego pierwszego postu:)

Czy SonyPoland może określić datę premiery w Polsce nowego modelu VPCF21Z1E/BI z 3D?
Według wcześniejszych informacji sprzedaż tego modelu przewidziano pod koniec lutego br. Jak wiadomo jednak Intel nieoczekiwanie ma problemy z nową platformą Sandy Bridge (na niej ma bazować m.in. nowe Vaio F).
Czy termin premiery ulegnie przesunięciu? Jeśli tak to ile potrwa ewentualne opóźnienie?

Pozdrawiam

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Początek kwietnia.

pkoni-----
Początkujący

Precyzyjniej: Intel poprawi procesory i będziemy mieć 100% pewności co do ich niezawodności->wypuszczamy modele oparte na Sandy Bridge. Intel deklaruje, że nastąpi to w miesiącach marzec/kwiecień

sadam_
Użytkownik

No, ale lapki z Sandy Bridge mają się pojawić dopiero w sesji letniej - chyba, że źle słuchałem :D

destin6
Poszukiwacz

jestem ciekawy ceny tego sprzętu ;) domyślam się że będzie grubo ponad 6000zł...

sadam_
Użytkownik

destin6 napisał(a):

jestem ciekawy ceny tego sprzętu ;) domyślam się że będzie grubo ponad 6000zł...

VPCF21Z1E/BI to okolice 8000zł

robertweh
Początkujący

Czy jest już więcej konkretnych szczegółów nt. terminu premiery tego modelu?