Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mamy nastepujacy problem. Od czasu do czasu (ale dosc czesto, szczegolnie po wybudzeniu urzadzenia z hibernacji) jak nic nie naciskamy, to kursor myszki powoli sie przesuwa w kierunku prawego gornego rogu ekranu. W tym czasie nie mozna nad nim zapanowac, nie działa poprawnie pad na prawo od ekranu. Kursor czasami sobie sam cos naciska na ekranie (powoduje to np: odpalanie róznych programow).
Zainstalowalismy wszystkie poprawki z Windows Update oraz od Sony.
Czy jest jakies rozwiazanie tego problemu? Może jakaś aktualizacja driverów?
Znaleźlismy takie uaktualnienie http://esupport.sony.com/US/perl/swu-do ... group_id=5" target="_blank ale nie ma go dla naszego modelu i opis nie jest w 100% podobny do naszego.
PS. System: Windows 7 oryginalnie zainstalowany.
w trakcie właczania urzadzenia uwazaj zebys nie dotykał touchpada
Wtedy ustala się tzw punkt bezwładnosci wskaznika.
Dziękuję za poradę.
Niestety nie widzimy różnicy po zastosowaniu niej.
Dodam, że jazda myszki w prawy górny róg odbywa się co jakiś czas. Po kilkunastu sekundach (do 1.5 minuty) przestaje, można wtedy pracować, po czym po pewnym czasie znowu kursor jedzie w prawy górny róg, po czym jak przestanie - można popracować itd...
w takim razie ( o ile ze sterownikami i w systemie wszystko jest OK) - element do wymiany
mobor napisał(a):
w takim razie ( o ile ze sterownikami i w systemie wszystko jest OK) - element do wymiany
Gwarancja jest 2 letnia.
W menedżerze urządzeń powinny być dostępne urządzenia wskazujące, czyli panel dotykowy i środkowy kursor.
jsobolew napisał(a):
Gwarancja jest 2 letnia.
W menedżerze urządzeń powinny być dostępne urządzenia wskazujące, czyli panel dotykowy i środkowy kursor.
Nie wiem który element "sieje" ale najwyraźniej są jakieś problemy z ustaleniem stanu zerowego
Jeżeli to tylko kwestia software'owa, to recovery powinno pomóc.
Zrobiłem "przywróć poprzedni" sterowanik i teraz zamiast "Alps StickPointer for VAIO" mam "Mysz zgodna z PS/2". Na razie nie ma problemów, będę obserwował...