Podziel się wrażeniami!
Witam. Od kilku dni jestem w posiadaniu pierwszego płaskiego telewizora. Jest to model 50W756c no i zapoznaję się z jego możliwościami/funkcjami.
Dlatego chciałem poprosić o pomoc w zadaniu które mnie troszkę zniechęca swoją czasochłonnością.
Zeskanowałem satelity Astra i HB oraz NTC (nie używam żadnego pakietu). Teraz chciałbym np. z ogromu wyszukanych programów satelitarnych wyodrębnić niemieckojezyczne free i zawrzeć je w swojej liście posortowane alfabetycznie. O ile wybór tych programów wydaje się prosty to późniesze alfabetyczne sortowanie za pomocą pilota przeraża.
Da się to jakoś zrobić "automatycznie" lub poza telewizorem (zgranie listy, posortowanie w komputerze i zapisanie powrotne w telewizorze)? Prosiłbym o szczegółową instrukcję.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Z niemiecko języcznej strony sony pobierz SonyEditor - znajdziesz go w plikach do pobrania dla swojego modelu. Podłącz pamięć usb - może być tylko jedna podłączona do tv - w ustawieniach programów znajdziesz opcie import/eksport kanałów. Uruchamiasz program i sortujesz jak chcesz.
Nie korzystałem ale kojarzę że ostatnio była na ten temat dyskusja - słowo klucz o sony editor i prawidłowy eksport i edycja bazy programów.
Oprócz tego co napiali koledzy warto przed skanowaniem zmienić wyszukiwanie kanałów wszystkich na bezpłatne(niekodowane).Wtedy ogrom kanałów zmniejszy się znacznie.
Jasne, zapomnialem o tym napisac ale tak właśnie zrobiłem Dzięki wszystkim za odpowiedzi!