Podziel się wrażeniami!
Chciałem sie ze wszystkimi przywitać, to jest moj pierwszy post na forum. Mam straszny dylemat. Są dwa telewizory ktore wygladaja bardzo intereujaco W5500 i Z4500. Ktory z nich lepiej kupic?? Patrzyłem w sklepie, duzej roznicy nie ma. W sumie lecialy zupelnie inne kanaly i roznicy wogiole nie widzialem. Macie wieksze doswiadczenie, jak to Wy byscie wybierali, ktory model jest atrakcyjnieszy 
Ja polecę mojego W4500, którego następcą jest W5500. Jeśli jeszcze gdzieś dostaniesz to polecam, telewizorek powala z nóg na konsoli i innych źródłach obrazu HD .
Nie już się praktycznie zdecydowałem na 46Z4500. Chyba spełni wszystkie moje oczekiwania. Po rozmowac z Wami i znajomymi zostało już mi mało wątpliwości. Teraz tylko muszę znaleźć jakąś ciekawą ofertę, może uda mi się coś taniej. Przez internet boję się zamówić, nigdy nie zamawiałem. Jak na pierwszy raz zakupu przez internet telewizor to chyba za duży korek..
sege1000: oczywiście odległość nie ma znaczenia (tzn 3m i 52 cale) tylko jest jeden warunek musi być sygnał dobrej jakości czyt. HD, spróbuj włączyć przy 3m na 52cala powiedzmy SD, zapewniam, że bardzo szybko się ewakuujesz na większą odległość
endrii: zamawiając przez internet, dolicz sobie około 200-300zł na przesyłkę.
Różnica między obrazem Full HD z BR, czy z komputera (1080p/i, nawet 720p) jest dużo lepsza od sygnału HD z satelity, a nie ma porównania do zwykłego SD. Odległości 1.6 m dla 40" i sygnału HD faktycznie jest optymalna. Ale jak wrzucę na jakiś słaby kanał, to dla mnie ta odległość zwiększa się na ponad 2 m. Przy 52" ta odległość pewnie jest stosunkowo większa.
endrii, już pisałem, ale 46Z4500 to w Twoim przypadku najodpowiedniejszy model. Na pewno będziesz zadowolony.
Razak napisał(a):
spróbuj włączyć przy 3m na 52cala powiedzmy SD, zapewniam, że bardzo szybko się ewakuujesz na większą odległość
Słuchajcie, znalazłem 46Z4500 za 8400zł plus ten odtwarzacz blu ray BD 350 za 900zł. Właścicielem sklepu jest znajomy mojego szwagra. Powiedział, że te dwa produkty sprzeda mi za 9000 zł. Czy to jest dobra cena? Ustaliłem z gościem 10 dniowy okres rozruchowy. Jeśli coś będzie nie tak bez przeszkód mogę oddać.
10cio dniowy okres rozruchowy - fajna sprawa. Nie orientuje się jak wyglądają ceny w sklepach, na internecie złożył byś taki zestaw za mniej więcej 8tys. Jeśli nie masz zaufania do zakupów online, spróbuj wytargować jeszcze coś.
Nie chcę kupować przez internet. Faktycznie cena jest wyższa, ale widze co kupuje, jak rozmiar nie będzie mi odpowiadał to wymienie telewizor na mniejszy (chyba, że na większy). W razie awarii, na co nie licze, gwarancja będzie bez większego problemu. Chyba warto dopłacić tyle za takie warunki? Chciałem się zapytac ile takie zestawy kosztuja u Was w sklepach, czy nie przepłacam.
Zimny wow nie zwróciłem uwagi, faktycznie Ztke można dodać za 7200zł (46 cali), ale z drugiej strony trzeba płacić dość dużo za wysyłkę, jeśli chodzi o Bd 350 bardzo fajny odtwarzacz pod warunkiem, że posiadasz amplituner (albo głośniki TV Ci wystarczają) tylko pamiętaj, że nie obsługuje divixów najniższa cena jaką znalazłem w sieci oscylowała w granicach 700zł. Jeśli za ten zestaw zapłacisz 9000zł to wcale tak dużo nie przepłacisz.
CS Bielsko- DVD ok, ale miałem na myśli normalne kanały odbierane z kablówki, czy z anteny naziemnej
Co wybrać W5500 czy Z4500? Robię dużo zdjęć cyfrówką (7,8 mln), kamerą cyfrową i efekty oglądam na TV. Nie bawię się grami, internetem przez TV, wykorzystywaniem TV jako radia, ani nie oglądam filmów z DVD. Zależy mi na bardzo dobrej jakości zdjęć/filmów własnych poprzez ekran TV. Model X, ze wzgledu na cenę pomijam.
Więc co radzicie?