Podziel się wrażeniami!
Chciałem sie ze wszystkimi przywitać, to jest moj pierwszy post na forum. Mam straszny dylemat. Są dwa telewizory ktore wygladaja bardzo intereujaco W5500 i Z4500. Ktory z nich lepiej kupic?? Patrzyłem w sklepie, duzej roznicy nie ma. W sumie lecialy zupelnie inne kanaly i roznicy wogiole nie widzialem. Macie wieksze doswiadczenie, jak to Wy byscie wybierali, ktory model jest atrakcyjnieszy 
Jeśli interesujesz się fotografią to w wątku viewtopic.php?f=57&t=2103 masz wyjaśnione Z4500 będzie lepszym wyborem (Photo TV HD). Zdjęcia wyświetlane są bardzo bliskie oryginałowi na wydruku.
Mialem troche czasu na zastanowienie i przeanalizowanie tych modeli. Chyba kupie ten W5500. Z dlna bede korzystal, dodatkowa funkcjonalnosc. Kamere chyba tez kupie. Mam aparar, to nie jest to samo. Wole go sprzedac i kupic kamere. W w5500 jest wiecej opcji do kamerki, to usb. Szkoda, ze nie ma odtwarzania diviksow przez usb.
Z drugiej strony, kupujac z4500 moge (pewnie i tak zrobie) po0dlaczyc laptopa lub stacjonarny pod tv. Wtedy dlna nie jest mi az tak bardzo potrzebne. Przy ztce mam 200Hz. Czytalem na jakims forum, 100Hz w w5500 jest poprawione. O co chodzi? Wiecej klatek? Strasznie mnie denerwuja takie mozliwosci wyboru. Szkoda ze nei ma lcd ze złączonymi technologiami, wtedy nie bylo by problemu a lcd bylby mega swietny...
Daniell napisał(a):
Kamere chyba tez kupie. Mam aparar, to nie jest to samo. Wole go sprzedac i kupic kamere.
Daniell napisał(a):
Przy ztce mam 200Hz. Czytalem na jakims forum, 100Hz w w5500 jest poprawione. O co chodzi? Wiecej klatek?
scarface napisał(a):
Daniell napisał(a):
Kamere chyba tez kupie. Mam aparar, to nie jest to samo. Wole go sprzedac i kupic kamere.
Też planuje kupić kamerkęteż uważam, że kręcenie i montaż są ciekawsze niż statyczne zdjecia.
scarface napisał(a):
Daniell napisał(a):
Przy ztce mam 200Hz. Czytalem na jakims forum, 100Hz w w5500 jest poprawione. O co chodzi? Wiecej klatek?
Same technologia już byłą opisana i znajdziesz wiele info na jej temat. Mi osobiście 100hz bardzo odpowiada, szczególnie po podłączeniu konsoli (obraz wyraźnie lepsze, wręcz cudowny) czy na meczach (dobrej jakosći sygnał + 100hz daje głębie obrazu). Sam jestem ciekawy jaki będzie to wyglądało na video z kamery.
Ale przyczepiliście się lustrzanek. Dla mnei lustro to jest to Jako posiadacz dobrej lustrzanki z niemałym zacięciem na zdjęcia i posiadaczem 46Z4500 nieobiektywnie namawiam do Ztki
Nie znam sie na technologiach, ale działa ok.
Daniell: dla mnie określenie 100hz jest dość ogólne, samo wstawianie dodatkowych ramek i ich wyliczanie jest dość skomplikowane, ulepszenie mogłoby np. polegać na łatwiejszym ich obliczaniu, dokładniejszym (tutaj mocno teoretyzuje, bo sam sposób generowania od strony technicznej to podejrzewam, że znają Ci co projektowali tv ) to wciąż będzie 100hz, ale jednak zmienione.
Jeśli chodzi o w4500 100hz chodzi bardzo dobrze, ale są czasem sceny, że przydałoby się jednak coś więcej.
Maciuś ja rozumiem twoje racje, ale wierz mi są ludzie, którzy w życiu nie zrobili dobrego zdjęcia (mimo, że zrobili ich tysiące) - ja jestem najlepszym przykładem 
Dziękuję Wam za pomoc w wyborze telewizora. Jestem już po zakupie. Jedyne co mi przeszkadza, to jednak ta wielkość. Może się przyzwyczaje, przenieść się z kineskopowego na taki cud... Mecze, filmy, jej ile tam jest szczegółów. Nie rozumiałem wszystkiego co pisaliście o tym HD, teraz zaczynam rozumieć. Ku mojemu zdziwieniu, obsługa nie jest szczególnie trudna. Mimo to mam parę pytań związanych z telewizorem... To już w innym temacie.
endrii napisał(a):
Jedyne co mi przeszkadza, to jednak ta wielkość.
endrii napisał(a):
Jedyne co mi przeszkadza, to jednak ta wielkość.