anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DLNA czy audio tylko z głosników TV

profile.country.pl_PL.title
dzwiadek1
Początkujący

DLNA czy audio tylko z głosników TV

Tak jak w temacie. Czy odtwarzając filmy, muzykę itd. (PS3 MS) audio jest tylko z głośników TV czy można go ,,puścić" z kina domowego?

Mam TV KDL-37V5500 i kino domowe DAV-DZ280 i lipa z niego taka że audio z tv do kina jest kierowane za pomocą kabla SCART (kino niema innych wejść :( ). Mam ustawione Bravia Sync ale jak podczas oglądania filmu przez DLNA zmieniam w ustawieniach TV na głośniki z zestawu to mam głuchą błogą cisze :slight_smile:

Coś mi się zdaje że zestaw który posiadam to się nadaje do oglądania DVD (no z USB można coś puścić na kinie) i TV naziemnej (dobrze że chodź cyfrowa dobrze śmiga).
Czuje że i jak podłącze przez HDMI kompa to audio i tak na kinie nie posłucham :(
A trzeba było wsiąść DAV-DZ680 tam optyczne wejście jest :) Tylko co z tego jak pewnie okazało by się że to też wielka soniakowa lipa :slight_smile:

7 ODPOW. 7
Zimny_
Użytkownik

Najlepszym sposobem podłączenia kina z telewizorem w domowych warunkach jest kabel HDMI później wyjście optyczne. Najpopularniejsze właśnie wyjście optyczne.
Niestety, kino które posiadasz nie ma portu optycznego. W tym przypadku można podłączyć kablem SCART (EURO). Sposób ten opisałem Ci w tym wątku:
viewtopic.php?f=59&t=6030&p=125912#p125912

dzwiadek1 napisał(a):

Tak jak w temacie. Czy odtwarzając filmy, muzykę itd. (PS3 MS) audio jest tylko z głośników TV czy można go ,,puścić" z kina domowego?

Można puścić na wiele sposobów. W Twoim przypadku kabel SCART powinien zdać zadanie.

Najważniejszy jest fakt, składając kino domowe należy sprawdzić możliwości telewizora, warianty podłączeń i w ten sposób dopasować kino do sprzętu jaki się posiada.

dzwiadek1
Początkujący

Kino z Tv połączone jest SCART-em (AV2) i HDMI IN1 i nawet Bravia Sync działa a jak audio puścić z DLNA na kino nie mam pojęcia? Pogrzebie w kompie w tym PS3 MS tam są jakieś ustawienia audio może coś tam trzeba przestawić?

Zimny_
Użytkownik

Kontynuujesz wątek o podłączeniach w 3 tematach. Nie wiem która wersja jest dobra, na czym skończyłeś - czy już rozwiązałeś podłączenie. Jak możesz, to napisz krótkie podsumowanie pod każdym z wątków jakie prowadzisz na tym forum, albo w jednym w którym chcesz kontynuować dyskusję. Starałem się, ale nie wiem już o co chodzi...

dzwiadek1
Początkujący

Podsumowując
Audio z DLNA na kinie domowym w żaden sposób nie udało mi się zrobić.
Wniosek: w modelu KDL 37V5500 i kinie DAV-DZ280 jest to niewykonalne!! (opcja w ustawieniach ,,głośniki-system'' audio moim zdaniem to ściema).

Uważam temat za zamknięty jeśli kos ma jakieś rozwiązanie chętnie przetestuje.

Zimny_
Użytkownik

Nie jest to ściema, bo na każdym sprzęcie na którym próbowałem, rozwiązania działają. Działa również najprostsze rozwiązanie - połączenie kablem analogowym 2xchinch-2xchinch. Dlaczego u Ciebie nie działa, czy coś robisz nie tak - nie wiem.

oldguest
Początkujący

Zimny napisał(a):

2xchinch-2xchinch.

Jeśli w kinie jest wejście... ;) W tym jest tylko Euro do powrotu.

Zimny_
Użytkownik

Dokładnie tak jak piszesz - ale:

dzwiadek1 napisał(a):

(opcja w ustawieniach ,,głośniki-system'' audio moim zdaniem to ściema).

to nie jest ściema....