Podziel się wrażeniami!
Tak jak w temacie. Czy odtwarzając filmy, muzykę itd. (PS3 MS) audio jest tylko z głośników TV czy można go ,,puścić" z kina domowego?
Mam TV KDL-37V5500 i kino domowe DAV-DZ280 i lipa z niego taka że audio z tv do kina jest kierowane za pomocą kabla SCART (kino niema innych wejść ). Mam ustawione Bravia Sync ale jak podczas oglądania filmu przez DLNA zmieniam w ustawieniach TV na głośniki z zestawu to mam głuchą błogą cisze
Coś mi się zdaje że zestaw który posiadam to się nadaje do oglądania DVD (no z USB można coś puścić na kinie) i TV naziemnej (dobrze że chodź cyfrowa dobrze śmiga).
Czuje że i jak podłącze przez HDMI kompa to audio i tak na kinie nie posłucham
A trzeba było wsiąść DAV-DZ680 tam optyczne wejście jest Tylko co z tego jak pewnie okazało by się że to też wielka soniakowa lipa
Najlepszym sposobem podłączenia kina z telewizorem w domowych warunkach jest kabel HDMI później wyjście optyczne. Najpopularniejsze właśnie wyjście optyczne.
Niestety, kino które posiadasz nie ma portu optycznego. W tym przypadku można podłączyć kablem SCART (EURO). Sposób ten opisałem Ci w tym wątku:
viewtopic.php?f=59&t=6030&p=125912#p125912
dzwiadek1 napisał(a):
Tak jak w temacie. Czy odtwarzając filmy, muzykę itd. (PS3 MS) audio jest tylko z głośników TV czy można go ,,puścić" z kina domowego?
Kino z Tv połączone jest SCART-em (AV2) i HDMI IN1 i nawet Bravia Sync działa a jak audio puścić z DLNA na kino nie mam pojęcia? Pogrzebie w kompie w tym PS3 MS tam są jakieś ustawienia audio może coś tam trzeba przestawić?
Kontynuujesz wątek o podłączeniach w 3 tematach. Nie wiem która wersja jest dobra, na czym skończyłeś - czy już rozwiązałeś podłączenie. Jak możesz, to napisz krótkie podsumowanie pod każdym z wątków jakie prowadzisz na tym forum, albo w jednym w którym chcesz kontynuować dyskusję. Starałem się, ale nie wiem już o co chodzi...
Podsumowując
Audio z DLNA na kinie domowym w żaden sposób nie udało mi się zrobić.
Wniosek: w modelu KDL 37V5500 i kinie DAV-DZ280 jest to niewykonalne!! (opcja w ustawieniach ,,głośniki-system'' audio moim zdaniem to ściema).
Uważam temat za zamknięty jeśli kos ma jakieś rozwiązanie chętnie przetestuje.
Nie jest to ściema, bo na każdym sprzęcie na którym próbowałem, rozwiązania działają. Działa również najprostsze rozwiązanie - połączenie kablem analogowym 2xchinch-2xchinch. Dlaczego u Ciebie nie działa, czy coś robisz nie tak - nie wiem.
Zimny napisał(a):
2xchinch-2xchinch.
Dokładnie tak jak piszesz - ale:
dzwiadek1 napisał(a):
(opcja w ustawieniach ,,głośniki-system'' audio moim zdaniem to ściema).