anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DYSK ZEWNĘTRZNY

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Juliusz624
Poszukiwacz

DYSK ZEWNĘTRZNY

Witam.  Jestem posiadaczem telewizora Sony KDL-49WE660.  Mam pytanie odnośnie  zakupu dysku zewnętrznego.

W instrukcji jest napisane że można podłączyć dysk HDD. Czy mogę podłączyć do tego modelu TV dysk SDD

Kupując dysk na jakie parametry patrzeć  względem  mojego TV., jakie USB.

Znawcy tematu proszę o konkretne informacje.

Pozdrawiam  Juliusz.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Nie wiem jaki masz telewizor (możliwości sprzętu po roku 2017 są mi nieznane) ale my na obywóch W756c używamy twardych dysków (WD HDD) jedynie do nagrywania z telewizora. Zdjęcia przechowywujemy albo w kompie (LAN) albo na pendrivie i stamtąd odtwarzamy na telewizorze. Czasem aktualne fotki odtwarzamy na telewizorze  bezpośrednio z telefonu. Każda z tych metod wymaga mniej zachodu niż magazynowanie fotek na twardzielu przypisanym do tv gdyż każdy twardy dysk jest na stałe zarejestrowany i podłączony do przynależnego mu telewizora a np. żonglowanie pendrivami jest łatwiejsze i mniej czasochłonne.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

Czy chodzi o nagrywanie na USB? Jeżeli tak, to w grę wchodzi jedynie dysk HDD.

profile.country.PL.title
Juliusz624
Poszukiwacz

Moim założeniem jest przechowywanie prywatnych plików zdjęć,filmów , jak również nagrywanie z telewizora.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Nie wiem jaki masz telewizor (możliwości sprzętu po roku 2017 są mi nieznane) ale my na obywóch W756c używamy twardych dysków (WD HDD) jedynie do nagrywania z telewizora. Zdjęcia przechowywujemy albo w kompie (LAN) albo na pendrivie i stamtąd odtwarzamy na telewizorze. Czasem aktualne fotki odtwarzamy na telewizorze  bezpośrednio z telefonu. Każda z tych metod wymaga mniej zachodu niż magazynowanie fotek na twardzielu przypisanym do tv gdyż każdy twardy dysk jest na stałe zarejestrowany i podłączony do przynależnego mu telewizora a np. żonglowanie pendrivami jest łatwiejsze i mniej czasochłonne.

profile.country.PL.title
Juliusz624
Poszukiwacz

Dzięki. I to jest odpowiedź która mnie zadowala.Nagrywać z TV nie będę, filmy i zdjęcia odtwarzam z pendriva, a moim założeniem było mieć dysk zewnętrzny ze względu na dużą pojemność. Dyski SSD działają na zasadach jak  pendrive, czyli szybciej od HDD, a w moim TV SONY KDL49WE660, po włączeniu odpowiedniej opcji nagraj, wyskakuje monit podłącz dysk HDD, z tąd tez było moje pytanie, czy ja mogę do tego modelu TV podpiąć dysk zewnętrzny SDD.